Скромният отбор на Харогейт Таун постигна най-големия успех в историята

...
Скромният отбор на Харогейт Таун постигна най-големия успех в историята
Коментари Харесай

Основаният през 1914 година Харогейт Таун влезе в Лига 2

Скромният тим на Харогейт Таун реализира най-големия триумф в историята си. Тимът от Северен Йоркшир, който е основан през 1914 година победи един от създателите на Футболната лига Нотс Каунти и влезе в четвъртото равнище в Англия - Лига 2.

Харогейт Таун изигра единствено два сезона в Нейшънъл Лийг, като единствено година по-рано доби професионален статут. Тимът приключи на второ място през актуалната акция въз основата на коефициента си от извоювани точки и изиграни брой мачове. В Англия всички лиги от трето равнище в това число надолу бяха прекъснати по време на локдауна.
 Снимка 490761
Източник:

Момчетата на Саймън Уийвър откриха резултата още в 5-ата минута с гол на Джордж Томпсън. 23 минути по-късно Конър Хол удвои задатъка. Нотс Каунти върна интригата в мача в начало на второто полувреме, след гол на Калъм Робъртс. Всичко завърши в 70-ата минута, когато Джак Даймънд откри очертанията на вратата, защитавана от Сам Слоукомб.

Мениджърът на Харогейт Таун Саймън Уийвър дефинира събитията от нощес като сбъдната приказка. Стадионът на отбора с потенциал от 3 800 места, от които 500 са седящи. Иначе другият отбор, спечелил промоция в Лига 2 е също от Севера - Бароу.
 Снимка 490760
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР