Скромните домати могат да се окажат много важни за мъжете

...
Скромните домати могат да се окажат много важни за мъжете
Коментари Харесай

Доматеното пюре подобрява плодовитостта

Скромните домати могат да се окажат доста значими за мъжете с проблеми в плодовитостта, тъй като се оказа, че ликопенът, който им придава аления цвят, усъвършенства качеството на спермата, оповестиха Би Би Си и Скай нюз.

 
Спермата на здрави мъже, приемали под формата на таблетки еквивалента на две супени лъжици съсредоточено доматено пюре на ден, подобрила индикаторите си с 40 % откъм експедитивност на сперматозоидите, размер и форма, само че не в концентрацията.
 
Ликопенът се усилва, когато доматите се сготвят. В суровите домати не се усвоява добре и по тази причина се предлага да е на таблетки.

 
Експериментът в университета на Шефилд е траял 12 седмици. Участниците в него обаче са били здрави. Въпреки това учените не са очаквали значими разлики сред приемалите таблетки ликопен и плацебо.
 
Ликопенът, също като вит. Е и цинка, е проучен и преди, тъй като е антиоксидант - предотвратява окисляването в клетките, а оттова и уврежданията. Известно е, че той понижава риска от сърдечносъдови заболявания и някои типове рак.-->

 
В половината от двойките, които не могат да заченат, проблемите са поради мъжа. Британските здравни управляващи предлагат на мъжете с понижена плодовитост да живеят здравословно и да носят необятно долни дрехи.

И още:

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР