Скритите захари и очевидната им вреда върху здравето ни. Фрешове, мюсли

...
Скритите захари и очевидната им вреда върху здравето ни.
Фрешове, мюсли
Коментари Харесай

3 начина, по които диетата скъсява живота ни

Скритите захари и очевидната им щета върху здравето ни.

Фрешове, мюсли питейни заведения, пилешко месо и малко въглехидрати – всичко това принадлежи в категорията “здравословна диета ”, само че в действителност ли е потребно за здравето?

Тези три фактора, типични за обичайните режими за намаляване, скрито вредят на здравето ни и съгласно статистиката могат даже да понижат дължината на живота ни.

Твърде малко въглехидрати

Да, прекаляването с пицата и пастата няма да ни помогне да живеем доста дълго, само че съгласно някои изследвания комплицираните въглехидрати, които намираме в картофите и пълнозърнестите храни, освен зареждат тялото ни с нужната за него сила, само че съумяват да доставят дълготрайни изгоди за здравето, в това число удължение на продължителността на живота.

Твърде доста протеин

Един от най-разпространените трикове за намаляване е увеличението на количеството протеин, който консумираме. Тази тактика се употребява от диетолозите, тъй като месото и протеинът понижат апетита и ни засищат за по-дълго. Затова и някои фитнес фенове употребяват яйца и пилешко за съвсем всяко свое ястие.

Последни изследвания обаче удостоверяват, че прекаляването с животинския протеин провокира високи равнища на метионин, които ускоряват процеса на състаряване на клетките.

Скрити захари

И преди сме говорили какъв брой постоянно захарта се прокрадва даже в продуктите, които спадат към храните, подобаващи за диета. Най-често фрешовете, нискокалоричните млечни артикули и барчетата – все артикули с надпис здравословни, съдържат голямо количество захари, които вредят на тялото ни.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР