Скритата депресия е състояние, при което даден човек не проявява

...
Скритата депресия е състояние, при което даден човек не проявява
Коментари Харесай

5-те навика на хора с депресия

Скритата меланхолия е положение, при което даден човек не демонстрира типичните за депресията признаци, а показва други модели и качества, които целят да я замаскират. Всъщност точно засегнатият най-често подценява тази обстановка. Защото задачата му е да стои надалеч от неприятностите. Но този опит да прикрие признаците на депресията е неволен и служи за самоотбрана. Прикриването е по-скоро тактика, с цел да се защищити от премеждия, с които най-вероятно не може да се оправи. Разбира се, тази тактика не е здравословна, тъй като индивидът няма да позволи проблемите си, като се крие от себе си и от близките. Напротив, по този метод проблемите се задълбочават и стават хронични.
Прочетете още
Но по какво познаваме, че е налице скрита меланхолия? Тук ще опишем 5 сигнала, които изпращан страдащите от нея.

1. Неестествено общителни са

На хората със скрита меланхолия им е мъчно да бъдат сами. Използват компанията на другите като предлог, тъй като се опасяват да останат уединено със себе си. Ако към тях няма хора, острото възприятие на горест изплува по-бързо на повърхността. Затова засегнатите от скрита меланхолия постоянно са неестествено оживени. Те непрекъснато търсят благоприятни условия да провеждат празненства, срещи, публични мероприятия и други сходни. Не съумеят ли, събират към себе си фамилията, другари и сътрудници. Стремят се по всякакъв начин да избегнат самотата, тъй като биха се огледали в нея като в огледало и биха се принудили да се замислят.

2. Непрекъснато акцентират какъв брой са добре

Напълно е допустимо пресиленото им раздвижване да е опит за компенсиране на изцяло противоположни усеща. Затова постоянно се случва хората със скрита меланхолия да надценяват мнимото си благоденствие. Ако ги попитате по какъв начин са, те няма да ви отговорят, че са просто добре, а по-скоро че са доста добре или даже отлично. Както към този момент споменахме, тази форма на отплата е несъзнателна. Тя е опит засегнатите да убедят себе си и другите, че настроението им е чудесно. Завеса от мъгла, която да разсее концепцията за незадоволство и да ги отдалечи от депресията.

3. Постоянно приказват за предишното

Както при всяка меланхолия, и при скритата предишното играе водеща роля. Затова е всекидневно засегнатите непроменяемо да го разискват в диалозите с хора. Те могат да се базират на предишното и на смешка – значимото е да се загатва постоянно. Фактът, че не съумяват да го пуснат, е знак за нерешени спорове и прекарвания. Дали предишното им може да се оцени като положително или отрицателно, не играе основна роля. От значение е само, че засегнатият претърпява отначало и отначало дадени събития от живота си. Това значи, че е мощно завързан към вчерашното и му е невероятно да живее в действителното настояще.

4. Страдат от хранителни разстройства

Хранителните разстройства постоянно са знаци за прочувствено натоварване, изключително за депресии. Най-често тогава, когато измененията в навиците за хранене не са преходни, а стават все по-изявени с времето. Често едно от израженията на скритата меланхолия е обвързвано с апетита. Понякога болният въобще престава да се храни или се тъпче лакомо, различен път изпитва омерзение към избрани храни или пък страда от храносмилателни разстройства.

5. Имат разтревожен сън

Нарушенията на съня са различен фактор, който приказва за скрита меланхолия. Както при яденето, тук също е налице особеност, която се демонстрира друго. Като цяло засегнатите страдат или от бодърствуване, или от унесеност. В някои случаи се демонстрират и други модели, като да вземем за пример сомнамбулизъм, усложнение да се спи в хоризонтално състояние, интензивни сънища и така нататък Всяка от тези явно незадоволителни форми на нощна отмора може да бъдат признак на скрита меланхолия.

Разбира се, всички тези индикатори би трябвало да се проучат грижливо. Скритата меланхолия е повече от положение на горест или отменяне на действителността и няма нищо общо с краткотрайно комплициране. Става дума за положение, което би трябвало да бъде оценено от експерт.

Източник: Obekti.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР