Скрит остров беше открит в Антарктика, след като ледът върху

...
Скрит остров беше открит в Антарктика, след като ледът върху
Коментари Харесай

Затоплянето в Антарктика оголи скрит остров

Скрит остров беше открит в Антарктика, откакто ледът върху него се разтопи от рекордно високите температури. Скалистият бряг беше видян от минаващи наоколо учени, заяви в. "Дейли мейл ", представен от Българска телеграфна агенция.

Учените от интернационалния план THOR са видели острова, до момента в който корабът им прекосявал през залива Пайн айлънд в Антарктика. Нарекли са го Сиф на скандинавската богиня на плодородието и фамилията и брачна половинка на господ Тор.

Снегът в Антарктида стана червен

Експедицията в залива изследва ледника Туейтс, който е един от най-бързо свиващите се в Антарктика. Учените не знаят от кой момент е разкрит островът Сиф, само че евентуално това е станало в последно време поради извънредно високите температури. Учените са видели на него и тюлени.

Островът е гранитен и е затрупан с остатъци от ледения шелф. Той е задоволително огромен, с цел да бъде следен от космоса, само че до момента е бил прикрит под пълен лед. Според експерти от Британския антарктически институт островът е с размери 377 м на 158 м. Според тях той се оголва постепенно от към 2010 година Учените са взели проби от острова, с цел да дефинират състава.

After being the first visitors, we can now confirm that Sif Island is made of granite and that it is covered by remnant ice shelf, and a few seals. Photos by CD Hillenbrand (BAS) and Laura Taylor (UH). @glacierthwaites @glacieroffshore @GAViglione #nbp2002 @BAS_News @UHEAS pic.twitter.com/dtWtdI95tL
— Julia Smith Wellner (@houston_wellner) February 23, 2020
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР