Скришно назначават директор на парк „Витоша“ Изпълнителната агенция по горите

...
Скришно назначават директор на парк „Витоша“ Изпълнителната агенция по горите
Коментари Харесай

Скришно назначават директор на парк „Витоша“


Скришно назначават шеф на парк „ Витоша “

Изпълнителната организация по горите (ИАГ) пробва да прикрие назначението на Анна Петракиева за краткотраен шеф на Природен парк „ Витоша “.

От свои източници в ИАГ „ Труд “ научи, че актуалната основна експертка в дирекцията „ Гори и лесовъдски действия “ на следващия ден ще бъде показана като началник на парка.

Пред вестника от пресцентъра на Агенцията отхвърлиха информацията с претекста, че към днешна дата длъжността към момента е незаета след пенсионирането на досегашната директорка Снежана Петрова. На второто ни запитване – а от на следващия ден ще има ли краткотрайно изпълняващ шеф получихме отговор, че за бъдеще време информация не може да се дава.

Интересното в тази ситуация е за какво от ИАГ, която е под шапката на Министерството на земеделието, храните и горите, са решили да крият новия пост на Анна Петракиева до последния миг.

Освен основен специалист, тя е учител по „ Горска педагогика в Лестотехническия университет “ и зам.-председател на Съюза на лесовъдите в България.

Проверка на „ Труд “ сподели, че Петракиева е другар в обществените мрежи с деятели на обединението „ За да остане природа в България “, която е едно с политическата партия, до неотдавна носеща нелегално името „ Зелените “. Тя се преименува, откакто съдът дефинитивно реши, че названието се употребява нелегитимно.

Сред приятелите на Анна Петракиева са някогашният началник на Политическа партия „ Витоша “ Тома Белев, под чието управление планината бе докарана до тотална съсипия. Също Стефан Аврамов и Петко Цветков от Българо-швейцарската фондация „ Биоразнообразие “, Нели Дончева от тукашния клон на швейцарската офшорка Световен фонд за дивата природа (WWF).

Остава провесен въпросът заради каква причина в организацията са решили да назначат краткотрайната директорка зад тила на софиянци, чийто достъп до Витоша от години е усложнен, тъй като от 1999 до 2012 се управляваше от хора на „ зелените “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР