Скрининг за измерване на телесната температура с дистанционни термометри се

...
Скрининг за измерване на телесната температура с дистанционни термометри се
Коментари Харесай

Пловдивското летище с извънредни мерки заради коронавируса

Скрининг за премерване на телесната температура с отдалечени термометри се приложи през днешния ден за първи път на идващите пасажери на Летище Пловдив, написа „ Марица “.



Пременени с защитни дрехи, четирима лекари от Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ чакаха в залата за идващи хората, минали гранична инспекция, и насочваха уредите на разстояние 5 см от челата им. С защитни средства бяха също чиновниците на летището, както и граничните служители на реда.



Нито един от всички 164 пасажери, които слязоха от борда на самолета, кацнал от Москва, нямаше повишена температура. Измерването на температурата с отдалечени термометри е част от превантивните ограничения, които се взимат против ковид, изясни доктор Моника Троянчева – шеф Дирекция „ Надзор на заразните заболявания “ в РЗИ.



Другата добра вест е, че софтуерът на термовизионната камера на летището, която също регистрира телесната температура, към този момент е поправен. Той е „ оздравял “ от IT експерта на РЗИ Светослав Мичев.

Докато четиримата доктори измерваха температурата с отдалечените термометри, той наблюдаваше на мониторите в лекарския кабинет пътникопотока, както и параметрите за индикация на телесната температура, заложени в „ мозъка “ на камерата.



На процедура с отдалечените термометри и термокамерата, ще се прави двойна инспекция на телесната температура на пасажерите. Измерванията ще се правят единствено на кацащите от Москва на летище Пловдив, защото съветската столица е измежду рисковите дестинации, които се следят поради ковид.

Освен постоянната линия от и до Лондон, летище Пловдив обслужва чартърни полети от и до Москва, Тел Авив и Белфаст.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР