Скри ли се Слави Трифонов от протеста? С кого партията

...
Скри ли се Слави Трифонов от протеста? С кого партията
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Има такъв народ няма да бъде патерица на ГЕРБ

Скри ли се Слави Трифонов от митинга? С кого партията на шоумена счита да си сътрудничи в един предстоящ парламент и кого няма да поддържа – въпроси, на които дава отговор Тошко Йорданов, зам.-председател на " ИТН ", в изявление пред Петър Чолаков за Deutsche Welle .

Не бих желал да разясня българска социология. Горчивият ми опит към провеждането на референдума от 2016 сподели, че към българската социология човек би трябвало да подхожда с големи запаси. Не желая да наскърбявам, само че си припомням тогава какви резултати даваха нашите организации за референдума, както и каква беше социологията на белгийската организация Kantar. Много добре си припомням коя организация позна… А другояче дали хората ни поддържат, ще се види на избори. Да, допускам, че ни поддържат – ние тази партия я направихме поради това, че политическата класа изхвърли референдума в кошчето, а 2.5 млн. българи ясно обявиха какво желаят. Направихме партията, с цел да може решенията на референдума да бъдат превърнати в закон. Така че е разумно да допускам, че имаме някаква поддръжка. Не знам какво значи „ Слави да се скрие от митингите ”, ТВ 7/8 отразява митинга непрекъснато. Ако би трябвало да съм почтен, ненавиждам думата „ партия ” – хората от „ ИТН ” са на митинга тъй като са жители. Г-н Слави Трифонов ясно е декларирал, че поддържа изцяло жителите и счита, че настояванията – за оставка на кабинета, за предварителни избори, за оставката на Гешев – са обективни. А това, че Слави не върви по площада и не вее партийно знаме е вярно, съгласно нас, тъй като това е цивилен митинг. Когато падне това държавно управление и дойдат изборите, тогава всяка партия ще си извади платформата и хората ще решат на кого да гласоподават доверие.

Ние се готвим за избори когато и да са те; несъмнено доста преди да бъде записана партията. Още до момента в който бяхме в bTV беше ясно какво ще вършим, като видяхме, че там няма независимост. Неслучайно правихме „ кастинги ” – както ги нарекоха публицистите – с тази цел. Във властта би трябвало да влязат хора с задоволително висока степен на обучение и морал; такива, които могат да покажат, че това, което са приключили, могат да го вършат. Така че е просто неуместно да има калинки, щурчета и други бръмбарчета. Крайно време е така наречен „ политически хайлайф ”, да има обучение и качества. Иначе гаранция, че един човек е безпределно почтен няма – няма политик, който да може да подсигурява с главата си за всичките си хора. Но има екзистенц най-малко на обучение и професионални качества, който е наложителен. А сега следим простаци с власт.

Всяко обикновено ръководство до момента би подало оставка. Никога не е имало такава проява на корупция. Дори в случай че върна лентата обратно - не мисля, че някой от всички някогашни министър председатели – в случай че бъде сниман с 2 млн. евро в шкафчето, патлак до главата, и чатове сред финансовия му министър и огромен предприемач, за това по какъв начин да бъде легализирана една кражба от бюджета – не мисля, че който и да е от предходните би останал на власт, при такива разкрития. Всеки от предходните би си тръгнал незабавно. Тук следим тежко нахалство на хора, които са по-близко до престъпните детайли, в сравнение с каквато и да е политика. Дори не мисля, че комунистите, които всички сме нарочили, биха си разрешили нещо сходно. Поради това не мога да предвиждам докога тази клика ще стиска властта; най–вероятно ще стиска до момента в който може. А Гешев съгласно мен ще е втора стъпка (т.е. след оставка на Борисов – б. а). В сферата на фантастиката е Гешев самичък да подаде оставка или Висш съдебен съвет да му я изиска.

Искам да се хвана на бас с този, който го твърди, на толкоз пари, колкото каже!

Не мe интересува, тъй като ще печеля! „ ИТН ” няма да бъде патерица на ГЕРБ сигурно!

Според мен в идващия парламент нещата ще се случват на две равнища. Първо: всички против ГЕРБ и Движение за права и свободи. Второ: ние отиваме с съответни, ясни цели; ние желаеме нещата, за които хората споделиха „ да " (намаляване на партийната дотация, за електронно гласоподаване, за мажоритарен вот) – желаеме те да станат закон оптимално бързо. Всеки, който желае това да се случи, е добре пристигнал да гласоподава с нас в тази посока. Това е нашата цел.

Като му пристигна времето. Ние от „ Шоуто ” постоянно сме правили нещата поредно и сме изпълнявали това, което сме казвали. Включително по отношение на референдума. Така че дано първо реализираме тези цели. Тогава ще забележим идващите. А същият въпрос (за вероятно партньорство – б. а) може да се зададе и на Демократична България. Не виждам кой би споделил „ не, аз съм по интелигентен от вас ” на 2.5 млн. души. Тези, които го направиха, в този момент са на път да си вървят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР