„Скотланд ярд“ обяви, че има нов заподозрян за изчезването на

...
„Скотланд ярд“ обяви, че има нов заподозрян за изчезването на
Коментари Харесай

Германец е заподозрян за изчезването на Маделин Маккан преди 13 години

„ Скотланд ярд “ разгласи, че има нов обвинен за изгубването на Маделин Маккан преди 13 години. 43-годишният мъж сега е в пандиза поради други обвинявания, само че има данни, че той се е намирал наоколо до хотела в Прайя де ла Луж, откъдето е изчезнало британчето.

Един от най-известните случаи на изгубване

Изчезването на Маделин Маккан е може би един от най-необичайните и заплетени престъпни случаи в света. По него са правени редица следствия през годините, снимани са и документални филми.

Тригодишната Маделин изчезва на 3 май 2007 година от хотелски комплекс в Прайя де ла Луж, Португалия. Момиченцето било оставено от родителите си в хотелската стая да спи вечерта, до момента в който те вечеряли на метри от нея. Маделин обаче изчезва безследно.
Изчезнало преди 7 година английско момиче може да е станало жертва на сериен принудител на деца 3-годишната Маделин изчезна през май 2007 година, до момента в който беше напочивка със фамилията си в португалски курорт
Години наред управляващите удрят на камък при търсенето на детето основно поради неналичието на каквито и да било доказателства. В един миг полицията стартира да подозира и родителите на Маделин в това, че са я продали на трафиканти в Португалия – доктрина, която бива отхвърлена по-късно.

Родителите на Маделин не се отхвърлят от търсенето, което продължава към този момент 13 години.

Снимка: БГНЕС

Нови доказателства

Според следствието на „ Скотланд ярд “ мъжът, чието име не се загатва, би трябвало да е бил на към 30 години, когато е изчезнала Маделин.

Разследващите са открили, че той се е намирал в същия курорт в Португалия когато момиченцето е изчезнало. Те съумяват да възстановят това по телефонни диалози на мъжа.

Според наличните доказателства и свидетелски показания Маделин е изчезнала сред 9 и 10 ч. вечерта от хотелската си стая, а обвиненият е провел телефонен диалог наоколо до същия хотел час по-рано.

От „ Скотланд ярд “ помолиха обществото за помощ, като споделиха значима информация за обвинения, телефонните номера, както и колите, с които се е движел, един от които – „ Фолксваген ван “.

„ Знаем, че този мъж е бил там с този ван няколко в дните преди изгубването на Маделин, а и по-късно. Някой може да го познава и призоваваме който има каквато и да е информация – дано я показа с нас “, споделиха от полицията.

Заподозреният е осъждан неведнъж за разнообразни закононарушения, едно от които полов тормоз на деца. От полицията го разказват като висок, слаб, с бяла кожа и къса руса коса.

Мъжът е живял в къща покрай Прайя де ла Луж в продължение на години.

Разследването стигнало до германеца през 2017 година, когато още веднъж след зов на полицията, управляващите получили информация за мъжа.

В публично изказване от родителите на Маделин Маккан те приканват за помощ. „ Това, което постоянно сме желали е да разберем истината и виновните да си понесат последствията. Никога няма да се откажем от търсенето на Маделин до момента в който е жива, само че в случай че следствието завърши по различен метод – просто би трябвало да знаем и да намерим своя мир “, споделят Кейт и Гери Маккан.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР