Скоростният път от Русе ще преминава край западния вход на

...
Скоростният път от Русе ще преминава край западния вход на
Коментари Харесай

Скоростният път от Русе ще преминава край западния вход на Велико Търново

Скоростният път от Русе ще минава край западния вход на Велико Търново, а пътната връзка с автомагистрала " Хемус " ще е на 10 минути западно от града, оповестиха от пресцентъра на общината.

Това е станало ясно от капиталовия план за стратегическия за цяла Северна България инфраструктурен обект, който е постъпил в Община Велико Търново. В документите е показано плановото трасе на територията на община Велико Търново. Според документите магистралният път ще пресече сегашното първокласно шосе преди село Момин общ брой, където е очакван огромен пътен възел.

По скоростното трасе за Русе ще се излиза и непосредствено на автомагистрала " Хемус ", чиято връзка ще е на към 10 минути с автомобил северозападно от Велико Търново. Пътен възел е очакван и в региона на Дебелец, откъдето ще се реализира връзка с шосето към Прохода на Републиката.

В момента тече едномесечен период за показване на възражения по капиталовия план за пътя " Русе - Велико Търново ", в ход е и процедура по координиране с експлоатационните сдружения и заинтригуваните институции, според наредбите на Закон за устройство на територията. Предстои одобряване на трасето в Комисията за аграрни земи към Министерство на земеделието. Договорът за търсене на археологически обекти ще бъде подписан началото на месец ноември 2019 година

От общината напомнят, че за построяването на Автомагистрала " Хемус " до Велико Търново е обезпечено обезпечено финансиране

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР