Скорошно проучване от Бостънския медицински център доказа, че пиенето на

...
Скорошно проучване от Бостънския медицински център доказа, че пиенето на
Коментари Харесай

Учени откриха на каква възраст е най-безопасно да се пие алкохол

Скорошно изследване от Бостънския медицински център потвърди, че пиенето на алкохол след избрана възраст е най-безопасно за здравето. Алкохолизмът е обвързван с редица съществени болести, засягащи значими органи като черния дроб, сърцето и нервната система. Умереното пиянство обаче, има своите прерогативи за организма.
Съществува теорията, че чаша алено вино вечер, в действителност работи позитивно на сърдечно-съдовата система. В научните среди се водят непрекъснати диспути освен за целесъобразното количество алкохол, само че и за връзката сред потреблението му и възрастта.
Проучване, извършено от Тимъти Найми от Бостънския медицински център в Масачузетс, изследва въздействието на алкохола върху разнообразни възрастови групи. Учените стигат до заключението, че 40% от смъртността се случва при хора под 50-годишна възраст или, още по-конкретно, 38,5% от умрелите за една година в резултат на алкохолизъм, са на възраст сред 20 и 49 години. При възрастовата група 50+ смъртността годишно е малко под 15%.
В умозаключение учените прибавят, че при по-възрастните хора вероятността да изпитат изгодите от умереното пиянство е по-голяма спрямо тези под 50 години.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР