Скорошно проучване е първото, което изследва въздействието върху здравето веднага

...
Скорошно проучване е първото, което изследва въздействието върху здравето веднага
Коментари Харесай

Разводът влияе отрицателно на физическото и психическото здраве, показва проучване

Скорошно изследване е първото, което изследва въздействието върху здравето незабавно след бракоразвод а.

Проучването откри, че психическото и физическото здраве на наскоро разведените лица е по-лошо от това на фоновото население и че по-високите равнища на спор предсказват по-лошо психологично здраве, без значение от други фактори.

Проучването, оповестено в списанието с отворен достъп Frontiers in Psychology, допуска, че разбирането на тези резултати върху психическото и физическото здраве може да помогне на откривателите при проектирането на интервенции, които оказват помощ на разведените да се изправят на крайници и да избегнат дълготрайните последствия.

Разводът постоянно е нескончаем развой, като доста страни изискват интервал на разлъка, преди двойките да могат да аплайват за бракоразвод. Продължителната разлъка обаче може да разреши на психическите рани да заздравеят и оценката на разведените след подобен интервал може да подцени тяхното влияние.

„ Предишни изследвания не са изследвали резултатите от бракоразвод а без продължителни интервали на разлъка, настъпили преди бракоразвод а “, споделя проф. Герт Халд от Университета в Копенхаген в Дания. „ Успяхме да проучим разведени лица, на които бе даден по този начин наречения„ неотложен “ бракоразвод в Дания и средно  бракоразвод а стана в границите на 5 дни от подаването му. “

Това разрешило на Халд и сътрудниците му, в това число доктор Сорен Сандер от Университета в Копенхаген, да получат данни в действително време за 1856 напълно скорошни разведени, които попълнили въпросници за техния генезис, здраве и бракоразвод.

Не е изненадващо, че изследването сподели, че скорошният бракоразвод има прочувствени и физически последствия. 

" Психическото и физическото здраве на разведените лица беше доста по-лошо от сравнителното фоново население директно след бракоразвод а ", сподели Сандър.

От данните обаче се обрисуваха някои забавни трендове.

Един фактор обаче оказа огромно въздействие върху разведените - спорът.  " По отношение на пола, открито е, че по-високите равнища на бракоразвод ни спорове предсказват по-лошо психологично здраве, даже когато се вземат поради други социално-демографски променливи и характерности на бракоразвод а ", сподели Сандър. (ANI)
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР