Скорошните предупреждения на президента Владимир Путин Владимир Путин - руски

...
Скорошните предупреждения на президента Владимир Путин Владимир Путин - руски
Коментари Харесай

Защо ядрените предупреждения на Путин тревожат Запада?


Скорошните предизвестия на президента Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През, че е подготвен да употребява нуклеарни оръжия за отбрана на Русия на фона на войната в Украйна придадоха неотложност на притеснителния въпрос: Блъфира ли някогашният разузнавач от Комитет за Държавна сигурност (на СССР)?
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7222
Путин предизвести, че това не е блъф, а западни политици, дипломати и специалисти по нуклеарно оръжие са разграничени по въпроса, отбелязва в собствен разбор Ройтерс.

Някои от тях споделят, че Путин може да употребява едно или по-малки тактически нуклеарни оръжия, с цел да опита да предотврати боен погром, да отбрани поста си и да сплаши Запада. Или да опита да принуди Киев да капитулира.

Предупреждението на Путин може да значи, че Кремъл обмисля ескалация, откакто Русия анексира четири украински области, които единствено отчасти окупира.

Руският парламент се чака да разгласи тези райони за част от Русия на 4 октомври. След това от позиция на Москва пътят ще бъде разчистен за защитителен удар, в случай че тя сметне, че тези територии са под сериозна опасност.

Нарушаването на нуклеарното табу ще бъде знак на обезсърчение. Така че прибягването до нуклеарно оръжие от страна на Путин ще зависи от това, до каква степен той се усеща в ъгъла в спора, който към този момент единствено унизи, само че не победи някогашната суперсила.

Путин управлява най-големия нуклеарен боеприпас, в това число ново потомство хиперзвукови оръжия и 10 пъти повече тактически нуклеарни оръжия от Запада, тъй че Съединени американски щати и НАТО го възприемат на съществено.

" Ако изборът за Русия е да се бие в губеща война и стартира да я губи неприятно и Путин тръгне да пада от власт или някакъв тип нуклеарна проява, не бих се обзаложил, че няма да решат за нуклеарна проява ", разяснява Тони Брентън,  някогашен дипломат на Англия, пред Ройтерс през август, преди Путин да ускори предизвестията си.

В най-скорошните си мнения съветският президент предизвести категорично Запада, че Русия ще употребява всички налични средства за отбрана на територията си, и упрекна Запада, че разисква евентуална нуклеарна офанзива против Русия.

" Това не е блъф. А тези, които пробват да ни изнудват с нуклеарни оръжия, би трябвало да знаят, че розата на ветровете може да се обърне и към тяхна страна ", сподели той.

Подобна груба изразителност в Кремъл е надалеч по-различна от нуклеарните сигнали, желани от късните руски водачи, откакто Никита Хрушчов докара света до ръба на нуклеарна война през 1962 година

В неделя съветникът по националната сигурност в Белия дом Джейк Съливан съобщи, че администрацията на Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в възприема мненията на Путин " смъртно съществено " и предизвести Москва със характерни " пагубни последици ".

Вашингтон не споделя какъв може да е възможен отговор, само че потреблението на нуклеарно оръжие може да докара до нуклеарна ескалация, заради което множеството специалисти имат вяра, че огромна стандартна офанзива против съветски военни обекти е най-вероятна.

Запитан дали Путин съществено обмисля нуклеарна офанзивата, шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс съобщи във вторник пред Си Би Ес: " Трябва да приемем доста съществено този жанр закани предвид на всичко това, което е сложено под залог ".

Бърнс въпреки всичко съобщи, че американското разузнаване няма на практика доказателства, че Путин директно се движи към потреблението на тактическо нуклеарно оръжие.

Ако Путин подреди нуклеарен удар на територията на Украйна, това би била първата приложимост на нуклеарно оръжие в бойна конюнктура, откакто Съединени американски щати започнаха бомбени офанзиви против японските градове Хирошима и Нагасаки през август 1945 година

Оръжия с по-малка мощ и по-малък обсег може теоретично да бъдат употребявани против украински военни цели, макар че успеваемостта им при сходен сюжет е въпрос на спор измежду военните специалисти.

Друга опция, съгласно тях, е Путин да детонира сходно оръжие в далечен и необитаем регион или във вода, да вземем за пример в Черно море, като проява на желанията си.

Психологическият и геополитическият резултат от това ще бъдат усетени в целия свят, написа БНР.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР