Скорошни сателитни изображения, прегледани от Си Ен Ен, показват, че

...
Скорошни сателитни изображения, прегледани от Си Ен Ен, показват, че
Коментари Харесай

Какво става, изпразниха ключова руска база в Крим

Скорошни сателитни изображения, прегледани от Си Ен Ен, демонстрират, че съветските сили са изпразнили основна база в Северен Крим.



В оборудването край село Медведовка и покрай границата с Херсонска област се намираше доста количество бронетехника.

Изображения от спътника „ Сентинел ” 2 на Европейския съюз от 21 януари 2023 година демонстрират голям брой единици съветско съоръжение.



Снимки от „ Максар ” с по-висока разграничителна дарба от 11 февруари 2023 година разкриват десетки бронирани транспортни средства, в това число танкове и артилерийски оръдия.

По-нови фотоси, снимани от „ Сентинел ” 2, разкриват, че множеството от тези транспортни средства към този момент не са в базата.

Не ясно къде е отишла цялата тази военна техника, само че по-рано през месеца съветски чиновници в Крим алармираха, че чакат украинска контраатака против полуострова.



„ Смятам, че решението за създаване на отбранителни структури в Крим и на подстъпите към полуострова беше вярно и целесъобразно ”, разяснява назначеният от Русия губернатор на Крим Сергей Аксьонов на 11 април.

Сателитни фотоси от 11 февруари до 16 февруари демонстрират огромна централизация на отбранителни структури покрай Медведивка, в това число мрежа от окопи и клиновидни противотанкови бетонни бариери, известни като драконови зъби.

„ Като цяло мога да кажа, че нашите въоръжени сили са построили модерна, надълбоко ешелонирана защита ”, съобщи Аксьонов на 11 април.

В светлината на мненията на Аксьонов специалисти допускат, че изтеглянето на съветската военна техника от базата в Медведовка може да е обвързвано с отбранителни интервенции преди украинско контранастъпление.

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР