Скорошен доклад на Изследователската служба към Конгреса разкри, че Американският

...
Скорошен доклад на Изследователската служба към Конгреса разкри, че Американският
Коментари Харесай

Американският флот иска 600 милиона долара за разработването на безпилотни кораби

Скорошен отчет на Изследователската работа към Конгреса разкри, че Американският флот може да размени обичайните кораби с безекипажни морски съдове, които се надява да създаде в идните години.

Според отчета, флотът възнамерява да създаде и създаде няколко типа огромни безпилотни машини и желае за задачата 580 милиона $ за разработка и основаване за фискалната 2021-ва година.

"Флотът желае да придобие тези огромни безпилотни машини като част от напъните за прехода на флота към по-разпределена флотска архитектура ", се споделя в отчета, като се прибавя, че флотът ще включва по-малко ракетоносци и есминци и повече фрегати и крайбрежни бойни кораби.

Според отчета, до момента в който по-малките безпилотни съдове могат да се разположат от кораби с екипажи и подводници с цел да "засилят оперативния обхват на тези кораи и подводници ", то огромните машини по-вероятно да бъдат "разположени непосредствено от платформи с цел да извършват задачи, които другояче могат да се възложат на кораби и подводници с екипажи ".

"В добавка, огромните безпилотни машини ще бъдат сред 200 и 300 фута дълги и ще могат да носят оръжия като анти-повърхностни и ударни ракети, което значи, че ще могат да водят противокорани офанзиви, само че и против сушата ".

Флотът възнамерява да създаде два прототипа на огромните безпилотни машини идната година - единият през 2022, а другият през 2023-та.
Средните машини въпреки това ще бъдат сред 45 и 190 фута на дължина и ще се употребяват най-вече за електронни военни системи, както и разузнаване, наблюдаване и изследване.

През юли флотът даде контракт за 35 милиона $ на L3 Technologies, за създаването на първообраз за приблизително огромна безпилотна бойна машина.
Докладът твърди, че има предпочитание да се изпревари Китай и това е един от факторите зад решението на флота да влага повече в безпилотните машини.

"Флотът желае да употребява акселерирани тактики за придобиване на огромни безпилотни машини, с цел да ги вкара на работа допустимо най-бързо. Желанието на флота е да употребява тези акселерирани тактики за придобиване като израз на нуждата, която се слага върху огромните машини за бъдещите военни провокации от страни като Китай ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР