Скоро всички южнокорейци ще се подмладят с цяла една година.

...
Скоро всички южнокорейци ще се подмладят с цяла една година.
Коментари Харесай

Скоро всеки в Южна Корея ще се подмлади с една година

Скоро всички южнокорейци ще се подмладят с цяла една година. Макар и на пръв взор това да наподобява ужасно, мнозина ще би трябвало да се подложат наново на мъчението да навършат 30, 40 или 50.

Когато пристигна на власт, стъпващият в служба президент на Южна Корея Юн Сук-йол има намерение да понижи възрастта на жителите с една година. Колкото и необичайно да звучи това, в действителност повода е резонна. В множеството страни хората навършват 1 година 12 месеца след раждането си. В Южна Корея нещата стоят много по-сложно – по този начин да вземем за пример е допустимо бебе на 1 ден да се води за 2-годишно.

В момента възрастта в Южна Корея се мери по три разнообразни системи, като хората, които употребяват обичайна, ще се „ подмладят “ най-вече.

Според корейската възрастова система сега, в който се родите, вие сте на 1 годинка. Това е по този начин, защото времето, което сте прекарали в утробата, се брои за част от живота ви. Нещата се усложняват в допълнение от обстоятелството, че съгласно тази система човек не остарява една година след раждането си, а на Нова година. Това значи, че в случай че се родите в 23:58 ч в новогодишната нощ, 2 минути по-късно към този момент ще сте навършили 2 години.

Тази система се разминава внезапно с метода, по който възрастта се мери в останалите елементи на света. В Южна Корея обаче съществува още една система – тази на „ новогодишния рожден ден “. Тя ви разрешава да сте на 0 годинки, когато се родите, само че остарявате с 1 година на всяка Нова година, а не в деня, в който сте се появили на белия свят.

Най-често употребяваната система в страната е корейската, въпреки че някои хора прибягват и до интернационалната, при която сте на 0 годинки в деня на раждането си и навършвате 1 година по-късно на същия ден. Освен че е объркващо, всичко това основава и някои практични затруднения.

„ Вследствие на другите способи за пресмятане на законовата и обществената възраст, ние претърпяваме ненужни обществени и стопански разноски, подбудени от объркването и разногласията, свързани с изчисляването на възрастта, когато получаваме обществени и други административни услуги или когато подписваме или интерпретираме разнообразни контракти, споделя Лий Йонг-хо, шефът на политическата, правосъдната и административната подкомисия на преходния екип, по отношение на желанието възрастта на всички поданици на Южна Корея да се уеднакви с интернационалния метод за измерването ѝ.

Така когато попитат хората в Южна Корея на какъв брой години сте, те евентуално няма да дават отговор с „ Честно казано, нямам визия “.

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР