Скоро ще заработи новата система за онлайн резервация и закупуване

...
Скоро ще заработи новата система за онлайн резервация и закупуване
Коментари Харесай

От края на август купуваме и резервираме билетите за влак онлайн

Скоро ще проработи новата система за онлайн резервация и закупуване на билети за трен. В това увериха от " Холдинг БДЖ ", откакто читатели на Actualno.com сигнализираха, че периодите за пускане на платформата са изтекли от дълго време, а резултат към момента няма. В момента паралелно работят новата и остарялата билетоиздаващи системи, показват от сдружението. А до края на септември тази година е планувано въвеждане на надградена система в допълнение на 40 гари. След цялостното внедряване на новата стратегия, ще бъде задействана и опцията за онлайн издаване на билети за всички влакове.
До края на годината ще бъде пусната и първата тестова машина за самообслужване при закупуването на билети. През 2020 година сходни устройства ще бъдат закупени и внедрени на няколко разнообразни местоположения. Обхватът на билетоиздаващата система към сегашния миг обгръща всички параметри, които са включени в заданието на плана, разгласен през 2014 година Системата стартира да се вкарва поетапно от декември 2017 година, стартирайки по задание на 15 гари. Впоследствие на стадии са включвани нови гари и все още техният брой е 74.
През декември 2018 година при обзор на опциите за надграждане на резервационната система по този начин, че да разрешава избор тук-там, беше стартиран план по надграждане на системата. Той следва прецизно авансово заложения график, като до края на август тази година всички нови функционалности на платформата, свързани с запазване на място, би трябвало да проработят, прецизираха от сдружението.
Решението да се модернизира системата бе взето с концепцията да се даде на потребителите система с по-добро действие и с по-голяма резистентност и потенциал. За задачата беше осъществена миграция на данни. Бяха осъвременени и избрани функционалности, с цел да се усъвършенства процесът по продан на информацията.
Допълнителните благоприятни условия, ориентирани към подобряването на обслужването на пътуващите с БДЖ, са във финални проби. С внедряването на новата система хората ще имат опция сами да избират местата във влака, в това число и в спалните вагони , обясниха от пътническото сдружение. Планирано е на избрани билетни каси за предварителна продажба да бъдат инсталирани нови съвременни двуекранни екрани, които да пресъздават местата във влака и по този метод да улеснят избора на пътуващите.
На въпрос, по отношение на размера на разходваните средства, отделени за осъществяване на концепцията и методът, по който ще бъдат обезпечени, от БДЖ дадоха отговор, че новите благоприятни условия за запазване и закупуване на билети онлайн се осъществят в границите на гаранционния интервал за поддръжка на системата . От сдружението са безапелационни, че към този миг планът се движи в границите на заложения график, не са просрочени периоди и след неговото привършване ще бъде изработен обширен разбор за това.
Припомняме, че през 2016 година за първи път бе обявено, че ще бъде основана Централизирана система за издаване на билети и резервации в действително време, която ще замести към този момент остарялата платформа. А през юни тази година министърът на превоза Росен Желязков съобщи, че до края същия месец ще бъде обявена новата платформа. По-късно изявлението му породи реакции у пътуващите с националния железопътен транспортьор, защото доникъде на юли то не се трансформира в действителност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР