Скоро ще стане ясно дали втората тръба от „Турски поток“

...
Скоро ще стане ясно дали втората тръба от „Турски поток“
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Скоро ще стане ясно дали втората тръба от Турски поток ще мине през България

" Скоро ще стане ясно дали втората тръба от „ Турски поток “ ще мине през България или решението ще бъде друго. Не сме заложници на никаква борба, би трябвало да следваме нашата политика, вършим всичко съгласно европейските регламенти. " Това сподели министърът на енергетиката Теменужка Петкова.
По думите ѝ би трябвало да следваме националните си ползи и прецизно да съблюдаваме европейското законодателство за " Турски поток. "
" Турски поток ", като план видяхме, че стана факт на територията на Турция. Оттук нататък това, за което в България работим е реализацията на нашата идея за създаване на газоразпределителен център. По нея работим дружно с Европейска комисия, поддържа се от Комисията и планува няколко съществени детайла ", разясни Петкова в изявление за bTV.
Министърът посочи, че концепцията съставлява България да построи изчезналата инфраструктура, която да ни даде опция да доставяме природен газ от най-малко три източника, създаване на борса за търговия с природен газ.
Министър Петкова сподели още, че в концепцията е включен и разбор на опцията за разширение на газопреносната инфраструктура на територията на България до границата със Сърбия.
" Какво решение ще вземе Русия то би трябвало да бъде според европейските правила. България прецизно следва европейското законодателство в региона на енергетиката, по-специално на природния газ. Не бива да се повтарят остарели неточности ", добави още Петкова.
Министър Петкова е безапелационна, че " би трябвало да следваме националните си ползи, главната политика, която води Европейски Съюз в региона на енергетиката - за диверсификация на източниците, за либерализация на пазара на природния газ и прецизно да съблюдаваме европейското законодателство. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР