Скоро ще приключи мандата на правителството на Доналд Тръмп, един

...
Скоро ще приключи мандата на правителството на Доналд Тръмп, един
Коментари Харесай

Китай: Сбогом на най-лошия държавен секретар в историята на САЩ!

Скоро ще завърши мандата на държавното управление на Доналд Тръмп, един човек обаче продължава да предизвика спорове и да основава борба. Това е отиващият си държавен секретар Майк Помпео, славещ се с лъжите и измамите си.

През последните десетина дни, от повдигането на рестриктивните мерки за контактите на американските чиновници с Тайван, до преквалифицирането на Куба като „ страна, подкрепяща тероризма “, до форсиране на строгите наказания против Иран, Помпео извърши поредност от интензивни операции. Много американски медии проучват, че Помпео се пробва да задържи бъдещото държавно управление на Съединени американски щати посредством „ дипломатически блиц “. Ню Йорк Таймс разказа Помпео като човек, горящ всеки мост и оставящ безпорядък след себе си. Американското списание " Външна политика " разяснява, че неговият метод е част от напъните му да натрупа политическо завещание за президентската акция през 2024 година, предава Радио Китай.

Всъщност упоритостта на Помпео да доближи върха на властта в никакъв случай не е била загадка в Съединени американски щати. Когато основният посланик на световна суперсила слага персоналните си политически упоритости над националните ползи, неговата външна политика безспорно е голяма щета за целия свят.

Разчитайки на дипломация на опасност, на неистина и на наказания, Помпео разреши на света да види същинския имидж на арогантността, лицемерието и тиранията на Вашингтон и смъкна маската на „ демокрацията “, „ свободата “ и „ човешките права “, рекламирани от Съединени американски щати. Нищо чудно, че „ Ню Йорк Таймс разяснява, че Помпео е унищожил репутацията, която Държавният департамент на Съединени американски щати е градил през миналите епохи. Списание „ The Atlantic “ искрено показва: „ Живеем в пропаднала страна “.

Времето на Помпео завърши. Това е последното му политическо издихание. Въпреки че се хвали с това, че историята ще запомни „ достиженията “, които е направил по време на своя мандат, това, което историята ще помни са вредите, нанесени на целия свят, в името на персоналните му ползи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР