Скоро ще приключи изграждането на високоскоростната пътническа влакова линия, която

...
Скоро ще приключи изграждането на високоскоростната пътническа влакова линия, която
Коментари Харесай

Високоскоростен влак скоро ще свърже Истанбул с България

Скоро ще завърши построяването на високоскоростната пътническа влакова линия, която ще свързва Халкалъ - началната гара на Истанбул, с интернационалната гранична гара Капъкуле на българо-турската граница.

Пускът на линията ще трансформира в прелъстителен център Тракийския район, включващ областите Къркларели, Одрин и Текирдаг с другите области на Турция и прилежащите й страни, съобщи депутатът от ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) от Къркларели (Лозенград) Селяхаттин Минсолмаз на среща с кметските наместници в област Къркларели.

По думите му високоскоростната жп линия ще обслужва областите Къркларели, Одрин и Текирдаг (всичките в така наречен Одринска Тракия, б.р.) и това ще стартира в най-скоро време.

" Пускането на новата високоскоростна влакова линия е от изключителна значимост за развиването на Тракийската област. Проектът стартира от Къркларели и задачата е да трансформира нашия регион в прелъстителен център. Ако до през вчерашния ден в региона говорехме единствено за земеделие и отглеждане на животни, в близко бъдеще ще приказваме и за развиването на други браншове ", уточни Минсолмаз.

" По линията ще има две спирки - Бююккаръштъран и Бабаески. Предвижда се да се пусне обособена линия до центъра на Къркларели. Най-важното е, че с пуска на високоскоростния трен ще се реализира връзката на Тракийския район с 15-милионния Истанбул ", съобщи турският народен представител.

Източник: actualno.com
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР