Скоро ще обявим първата професионална гимназия за дигитални умения у

...
Скоро ще обявим първата професионална гимназия за дигитални умения у
Коментари Харесай

Учене чрез правене

Скоро ще обявим първата професионална гимназия за цифрови умения у нас, споделя Иван Ненков, изпълнителен шеф на просветителната самодейност " СофтУни "

- Господин Ненков, каква е тактиката, с която " СофтУни " съумя да се развие с толкоз бързи темпове?

- Комбинирахме наличния пазарен капацитет, положителната реализация на обучаваните и бързи дейности от наша страна. От основно значение е това, че постоянно сме се стремили да бъдем оптимално покрай хората и бизнеса и да посрещаме потребностите на двете страни по допустимо най-хубавия метод. " Качество " и " иновация " са думи, които са мощно вкоренени в нашата философия, като постоянно се стараем те да намират директно отражение в дейностите, които подхващаме.

- Какви ИТ и цифрови специалисти търсят българските компании? Подготвяте ли такива фрагменти във вашите академии?

- Ключовата дума е " умения ". Бизнесът търси не просто знаещи, а можещи фрагменти, които ще генерират действителна стойност за фирмите. В сферата на ИТ и цифровите технологии, които се развиват извънредно бързо, това е от значително значение. Чрез метода на преподаване, който наложихме - учене посредством правене, успяхме да напипаме вярната формула по какъв начин познанията да бъдат превърнати в действителни умения, тъй че пазарът да има не просто знаещи, само че и можещи претенденти. Търсенето на качествени фрагменти с умения в областта на програмирането, цифровия маркетинг и визуализацията нараства от ден на ден, а от своя страна " СофтУни " постоянно се стреми да отговори на потребностите на пазара. Именно заради тази причина след триумфа на Софтуерния университет и програмата за подготовка на софтуерни инженери, както и програмата за деца в областта на програмирането SoftUni Kids изградихме академии за подготовка на други специалисти в областта на цифровия маркетинг - SoftUni Digital, както и криейтив, дизайн и визуализация - SoftUni Creative.

- Какви благоприятни условия създавате за фирмите работодатели, които сега търсят фрагменти?

- През годините " СофтУни " се трансформира в доста добре работеща ковачница за сполучливи фрагменти. Освен другите на практика просветителни стратегии, целящи развиването на умения, търсени от бизнеса, изградихме и собствен кариерен център, който служи като мост сред фирмите работодатели и квалифицираните от

" СофтУни " фрагменти в областта на програмирането, цифровия маркетинг, криейтив и визуализация. Кариерният център на " СофтУни " подкрепя курсистите в подготовката им за целия развой по кандидатстване и пускане на работа - от подготовка на документи и изявление за работа до селекция на работодатели и изпращане на рекомендации. От своя страна работодателите имат своето наличие в " СофтУни " и шанса да срещнат бъдещите си претенденти със своята еднаквост и опциите, които оферират, а също по този начин да получат и директни рекомендации за качествени фрагменти.

- Какви са идните ви проекти за 2018 година?

- Предстои ни да обявим един нов и трогателен план - първата професионална гимназия за цифрови умения в България - SoftUni Svetlina. През последната година и половина работихме интензивно с нашите сътрудници от частно учебно заведение " Светлина ", с цел да предложим новаторско и модерно решение в междинното обучение. Освен това " СофтУни " стигна до стадий от своето развиване, когато към този момент сме подготвени да създадем първите стъпки отвън рамките на България, което ще се случи посредством различен огромен план, върху който работим в областта на образованието в блокчейн* технологиите, с което целим да сме едни от пионерите в международен мащаб.      

* Метод за предпазване на информация в мрежа посредством непрестанно възходящ лист от записи.

Интервю: Венцислав Савов
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР