Скоро ще е време да помислим за това какво трябва

...
Скоро ще е време да помислим за това какво трябва
Коментари Харесай

Бананови мъфини - перфектен избор за закуска

Скоро ще е време да помислим за това какво би трябвало да закусваме, като вземем поради, че би трябвало да вървим на работа, а тези, които имат деца ще би трябвало да мислят и за тяхната закуска. Уви, такава е ориста ни след края на почивните дни, който към този момент не наподобява по никакъв начин надалеч. Не се тревожете - идваме на помощ с една страхотна и доста лесна рецепта за бананови мъфини. Те са в действителност доста положителни и засищащи - вземал съм постоянно от тях даже за следобедна закуска в офиса с второто си кафе за деня. Все отново е добре да прегледате продуктите и да сте сигурни, че никой, който ще употребява мъфините няма някакви алергии към нещо в рецептата. 
Какви артикули ни трябват за рецептата:
1 ½ чаши брашно 
1 чаена лъжичка бакпулвер
1 чаена лъжичка сода за самун
½ чаена лъжичка сол
3 огромни банана, намачкани на пюре
¾ чаша бяла захар
1 яйце
⅓ чаша масло, разтопено
Начин на подготвяне:
Загрейте фурната до 175 градуса. Пресейте дружно брашното, бакпулвера, содата и солта. Комбинирайте банани, захар, яйце и разтопено масло в огромна купа. Добавете в сместа брашно и разбъркайте до гладка примес. Загребете във формите за мъфини. Печете в авансово загрята фурна. Печете за 10 до 15 минути. 
Мъфините могат да бъдат декорирани със спрей сметана от горната страна когато ги ядете. Добра компания на банановите мъфини е едно мощно кафе или благоуханен чай. Харесва ли ви тази рецепта? Споделете с нас в мненията!

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР