Скоро ще е възможно на пътуващите по магистрала „Тракия“ от

...
Скоро ще е възможно на пътуващите по магистрала „Тракия“ от
Коментари Харесай

Детелина на Белозем и още нещо

Скоро ще е допустимо на пътуващите по автомагистрала „ Тракия “ от Бургас да се свържат с автомагистрала,,Марица” без да си удължават пътя.

На мястото, на което автомагистралите „ Тракия “ и,,Марица” се свързват, няма по какъв начин идващите от Бургас да се качат на автомагистрала Марица, единствения метод е след 15 км. отбивката за село Белозем и от там отново 15 км. на назад.

Още през 2015 година тогавашния началник на АПИ, Лазаров си призна че е забравена такава отбивка и ще се мислят разновидности за построяването и нейното създаване щяло да коства скъпо. Две години след отварянето на автомагистрала,,Марица” инженери и проектанти въпреки всичко са стигнали до някакъв вид, с цел да ни замажат очите, само че по хубавото е, че ще имаме вид, при който ще можем да се качим на автомагистрала,, Марица” посока Капитан Андреево, когато идваме от Бургас без да се постанова да вървим до Белозем и от там на назад,при което ще се икономисват едни 40 км от тези въртележки.

Ще се употребява построен мост от преди петнадесет години, на 2 км след свързването на двете автомагистрали посока село Плодовитово, при което колите ще могат да извърнат назад по автомагистрала,,Марица” и надолу посока гр. Бургас.

Ще бъде допустимо и идващите от Асеновград през Първомай да се качват на Тракия посока София, което до момента не бе допустимо.

Да не забравяме обаче, че и при стартирането на автомагистралата идващите от Свиленград транспортни средства трябваше да се качат на „ Тракия “, само че в посока София, да пътуват двайсетина километра до пътния възел при Белозем и там да извърнат в противоположната посока, в случай че желаят да стигнат до Стара Загора или Бургас.

Според Лазаров страната трябваше да заплати от бюджета няколко милиона лв., с цел да може този пътен възел да се проектира и построи.

Видно от видеото настоящия пестелив вид на детелина, не би трябвало да надвишава и двеста хиляди лв. тъй като си е бил съвсем построен, само че знае ли се???

В една остаряла сентенция се споделя хем агнето цяло, хем вълкът утолен.....!!!

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР