Скоро още една връзка между България и Гърция ще бъде

...
Скоро още една връзка между България и Гърция ще бъде
Коментари Харесай

Скоро ще има още една връзка между България и Гърция, обяви премиерът

Скоро още една връзка сред България и Гърция ще бъде построена. Това е дълго чаканият Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Рудозем-Ксанти “, заяви министър председателят Бойко Борисов във видеоклип, оповестен на страницата на министър-председателя във Facebook.

Той разясни, че планът ще бъде подготвен през февруари.

„ Това е голям градеж. Това е план за 80 млн. лева Много желаеха в Смолянския район да има пункт. Дадохме пари. Парите на данъкопладците за първи път отиват в районите на Северозападна България и Родопите. От наша страна ще има две ленти. Ще има и пункт за подробно претършуване. Това е голям обект. Трябва да се употребява хубавото време, с цел да се излезе от калта, а след това на постройките времето няма да им пречи “, съобщи Борисов, който инспектира строителните действия на новия граничен пункт дружно с министъра на финансите Кирил Ананиев и зам.-министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.

Той изясни, че с цел да се облекчи трафикът ще се направи  трета лента на пътя от Асеновград към Пампорово.

„ Не е на ниска цена - към 70 млн. ще коства, само че откакто този голям пункт тръгне, ще се облекчат ТИР-овете, трафикът и туристите. Февруари месец би трябвало да е готово “, добави министър председателят.

По думите му този план е нещо положително както за бизнеса, по този начин и за туризма и добросъседството.

„ Движение за права и свободи също би трябвало да черпят за този път. В Народното събрание по този начин ни атакуват, само че ще го употребяват всички. Трябва да създадем и водоем. Има такава хубост и посред хубостта – път. Харесва ми! Тук ще има и работни места – граничари, митничари, ресторантчета “, сподели още Борисов.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР