Скоро нашата армия ще бъде най-могъщата. Това заяви американският президент

...
Скоро нашата армия ще бъде най-могъщата. Това заяви американският президент
Коментари Харесай

Нямаме избор освен напълно да унищожим КНДР, предупреди Тръмп в първата си реч пред ООН

Скоро нашата войска ще бъде най-могъщата .

Това съобщи американският президент Доналд Тръмп в дебютната си тирада при започване на 72-та сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

Той разясни, че за идващия боен бюджет Съединени американски щати ще отделят 700 милиарда $.

В началото на речта си Тръмп приказва за достиженията на американската стопанска система и благодари на международните водачи за препоръчаната помощ по отношение на ураганите, засегнали Съединени американски щати. Американският водач също загатна пробивите в технологиите и медицината и по-късно предизвести, че всеки ден е изпълнен с нови закани.

Акцентът в речта на Тръмп беше против " незаконните режими ", имайки поради Иран и Северна Корея.

" Големи елементи от света са в спор и някои фактически отиват към пъкъла ", предизвести той.

" Престъпни режими " поддържат терористи и заплашват други страни , акцентира той.

 Светът се опасява от нуклеарна война със Северна Корея, предизвести Гутериш пред Организация на обединените нации
Светът се опасява от нуклеарна война със Северна Корея, предизвести Гутериш пред Организация на обединените нации

Преди началото на годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации

Страните членки би трябвало да работят дружно против " незаконните режими ", разясни Тръмп. Осъждайки водача на КНДР Ким Чен-ун, президентът на Съединени американски щати предизвести, че " ракетният човек е на самоубийствена задача за него и за режима му ".

 Снимка 313390
Източник:

Ако болшинството почтени хора не се изправят против дребното покварени, то злото ще победи, има вяра той.

 Тръмп подчертава на „ оста на злото” в идната тирада пред Организация на обединените нации
Тръмп подчертава на „ оста на злото ” в идната тирада пред Организация на обединените нации

Речта на американския водач е с фокус " международните режими "

" Целият свят " е застрашен от нуклеарната опасност на КНДР , акцентира Тръмп и предизвести, че Съединени американски щати са подготвени " изцяло да унищожат " Северна Корея.

Ако съставлява опасност за Съединени американски щати, " нямаме избор с изключение на изцяло да унищожим Северна Корея ", безапелационен милиардерът и изрази вяра, че това няма да се постанова и ще бъде избегнато.

 Снимка 313387
Източник:

След това той обърна внимание на Иран, отбелязвайки, че нуклеарното съглашение от 2015 година е " срам за Съединени американски щати " . Тръмп счита, че Иран е " стопански изчерпана незаконна страна ", чиито основен експорт е принуждение.

Според него " властнически сили се пробват да съборят " системи и алианси , които " насочиха войната към независимост " след Втората международна война.

По думите му светът по едно и също време е изправен пред големи очаквания и огромна заплаха.

Тръмп посочи също, че Съединени американски щати повече няма да вършат отстъпки при договарянето с други страни.

" Нашите жители заплатиха крайната цена при отбраната на нашета независимост. Те също се бореха за отбраната на други страни, представлявани в тази зала. Винаги ще слагам Съединени американски щати преди всичко, както вие би трябвало да поставите вашите страни преди всичко ", продължи той.

Според американския водач би трябвало да се отдаде " постоянно почитание за американския темперамент " , защото Съединени американски щати участваха във войни в чужбина, само че в никакъв случай " не потърсиха териториална агресия " и не постановиха метода си на живот върху други хора ".

" Искаме естетика и другарство, а не спорове и битка ", акцентира той, само че добави, че Съединени американски щати желаят да сияят като образец.

Американският водач добави още, че е определен, за даде властта на хората , " където принадлежи ".



Той приказва и за хората, че би трябвало да реализират фантазиите си и децата да живеят в свят без ненавист.

" Успехът на Организация на обединените нации зависи от самостоятелната мощ на страните членки ", уверен президентът на Съединени американски щати.

Той призна, че всички страни имат разнообразни цели, само че " красивата визия ", довела до основаването на Организация на обединените нации, е разрешила на хората да работят взаимно. В предишното Тръмп неведнъж подлагаше на критика международната организация.

Президентът на Съединени американски щати усили тона, до момента в който говореше за опасността от интернационален тероризъм.

Съединени американски щати работят, по думите му, със съдружниците си в Близкия изток за " смазване " на терористите.

" Страната ни реализира повече против ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) през последните 8 месеца ", похвали се той и благодари на Йордания, Турция и Ливан, че са приели милиони бежанци.

" Съединени американски щати са състрадателна нация ", съобщи той преди да стартира да пази напъните на държавното управление му за понижаване броя на признатите в Съединени американски щати мигранти.

Държавният глава на Съединени американски щати понижи тона, когато говореше за потребността да се овластяват " дамите бизнесмени ", спечелвайки си овации от присъстващите представители на повече от 190 страни.

Но по-късно той още веднъж изрази гнева си по отношение на приноса на Съединени американски щати към Организация на обединените нации.

Тръмп сподели, че Съединени американски щати носят " несправедлива тежест " с предоставяните за Организация на обединените нации запаси.

След това той нападна Куба и държавното управление на Венецуела . Според него хората би трябвало да създадат повече, с цел да отговорят на обстановката там, критикувайки комунизма.

В края на речта си американският общественик приказва за американската междинна класа , обещавайки, че в никакъв случай няма да бъде забравена. Той също уточни какъв брой е значим патриотизмът и че страните могат да разрешат споровете по света единствено в случай че се пазят и съответно своите ползи.

" Сега ние призоваваме за огромно пробуждане на нациите. Трябва да победим враговете на човечеството и да отключим капацитета на живота ", разясни той в края на речта си, траяла близо 42 минути.

Тръмп засегна значими въпроси като миграцията, тероризма и опасността от КНДР , само че съгласно наблюдаващи е пропуснал няколко други основни тематики.

Американският водач съвсем не засегна Русия, също по този начин не загатна обстановката в Мианмар, въпроса за климатичните промени, както и палестинско-израелския кротичък развой.

Тазгодишната тематика на дебата е " Фокусиране върху хората: Борба за мир и порядъчен живот за всички на една устойчива планета ".

Най-дългата тирада в историята на Организация на обединените нации е на някогашния кубински водач Фидел Кастро през 1960 година, когато приказва 4 часа и 29 минути. Най-късата е през 1948 година, когато външният министър на Австралия Хърбърт Вере Еват приказва една минута.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР