Скоро НАП ще предостави на гражданите приложение, с което могат

...
Скоро НАП ще предостави на гражданите приложение, с което могат
Коментари Харесай

НАП ще пуска приложение за проверка дали са ни изтекли данните

Скоро Национална агенция за приходите ще даде на жителите приложение, с което могат да ревизират какви техни персонални данни са изтекли при хакерската офанзива, съобщи пред БНР представителят на организацията Росен Бъчваров.

Той съобщи, че офанзивата е посочила уязвимостта на компютърната система и отговорност за нея ще се поеме, само че непосредствената задача е организацията да каже на жителите:

„ А, има ли техни данни за мен, Б, какви са тези данни, и Ц, какво може да направи един жител, чийто данни са в този текст, тъй че да понижим дотолкоз, доколкото е допустимо неподходящите последствия от това. Той може да изтегли заем от мое име, може някой да продаде парцела ми. Тези сюжет наподобяват малко евентуално, тъй като тези системи - било системите за стандартни банкови заеми, било за бързи заеми - имат и действа модел, по който изисква физическото наличие на индивида, идентификация на индивида, тъй че най-тежките, най-сериозни закани, които биват споменавани, все още наподобяват малко евентуални “, сподели той.

Бъчваров добави, че са изтекли персоналните данни на над 4 милиона живи български жители и над 1 милион умряли.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР