"Скоро картата ще бъде оцветена само в зелено и няма

...
"Скоро картата ще бъде оцветена само в зелено и няма
Коментари Харесай

Климатологът Рачев съобщи за обрат във времето до края на годината, заради...

"Скоро картата ще бъде оцветена единствено в зелено и няма да има замърсен въздух. Този вятър на смяната ще донесе смяна до края на годината. Циклонът още е над Румъния, само че ще промени времето освен на следващия ден и други ден, само че и до края на годината. " Това сподели проф. Георги Рачев в студиото на утринния блок по bTV.

"В Източна България температурите ще доближат 16-17 градуса. Към този миг сме с към 1-2 градуса приблизително над нормата. Понижаването на температурата ще бъде в границите на естественото в края на декември, само че ще го усетим по-студено, поради топлото време до в този момент ", добави той.



Рачев загатна американски циклон, който ще влиза и ще излиза от Европа непрекъснато и разкри къде към София може да завали сняг.

"За в този момент в едно малко късче към София над 800 метра може да се види снежинка. Времето е доста динамично и се трансформира непрекъснато. Максималните температури на Коледа ще бъдат към 7-8 градуса, а на Нова година се чака да бъде към 0 градуса ", сподели той.
В неделя превалявания от дъжд ще обзет цялата страна. Най-много ще вали в Югозападна България. На високите места над 1500 метра ще има превалявания от сняг.

"Вторник или сряда ще стане ясно дали ще има някакъв сняг. В планините ще стане най-малко минус 4-5 градуса, с цел да може оръдията да работят и да създадат снега " заключи Рачев.
„ Очаква се средномесечната температура да е с към 1 градус по-висока, а преваляванията да бъдат в норма, което не се е случвало от шест месеца насам”, сподели Георги Рачев.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме какви са климатичните условия в страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР