Скоро биткойн активите може да надвишат общата капитализация на златото(снимка:

...
Скоро биткойн активите може да надвишат общата капитализация на златото(снимка:
Коментари Харесай

Очакват биткойн да изпревари златото по капитализация


Скоро биткойн активите може да надвишат общата капитализация на златото
(снимка: CC0 Public Domain)

Стойността на биткойн ще нарасне 10 пъти в обозримо бъдеще, вследствие на което най-популярната криптовалута ще изпревари златото по капитализация, предвижда анализатор от Ark Investment на фона на следващото повишаване на виртуалните пари.

В понеделник цената на международния пазар на криптовалути доближи рекордно равнище от 2 трилиона $. Пазарната стойност единствено на биткойн възлезе на 1,1 трилиона $, отбелязва.

Според анализаторите от Ark Invest, бързото повишаване на биткойн ще продължи, защото ползата на потребителите към тази криптовалута се усилва. Цената на биткойн се повиши с повече от 500% през 2020 година, а тази година се удвои, достигайки рекордното равнище от 61 606 $ през март.
още по тематиката
Coinbase, най-голямата борса за криптовалути в Съединени американски щати, неотдавна разгласи, че ще стане обществена на 14 април. Това бележи още един крайъгълен камък в криптовалутната промишленост.

На фона на тези събития, анализаторът по криптоактиви Ясин Елманджра от Ark Investment предвижда, че биткойн може да надвиши общата капитализация на златото от 10 трилиона $.

Елманджра разкритикува политиците, в това число министъра на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелен, която по-рано предизвести, че биткойнът е мощно неефикасен, неустойчив и постоянно се употребява за нелегално финансиране.

„ Наистина мисля, че това са просто остарели причини, подбудени от цялостна липса на обучение и на интерес към проучването на този въпрос ”, разяснява изказването на министъра Ясин Елманджра.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР