Скопската кметица Данела Арсовска стана флагман на продължаващите повече от

...
Скопската кметица Данела Арсовска стана флагман на продължаващите повече от
Коментари Харесай

СКАНДАЛ: Скопската кметица с БГ паспорт: Стоп за бугаризациjaта

Скопската кметица Данела Арсовска стана флагман на продължаващите повече от седмица бурни митинги в македонската столица против така наречен предложение от френския президент Еманюел Макрон, което България одобри, а РСМ би трябвало да гласоподава, с цел да отвори пътя си за договаряния за участие в Европейски Съюз. В неделя тя бе снимана пред един от стотиците лозунги " Стоп за бугаризациjaта ", издигнати от недоволните македонци... до момента в който към момента държи български паспорт в дома си. Вече 11 години.

Скандалът с Арсовска гръмна по време на предизборната акция за Скопие предходната година. Тогава тя отхвърли да има наше поданство, само че след това бяха публикувани фотоси от страниците на пасавана. Беше оголен и непрекъснатият й адрес у нас - в гр. Петрич, на улица " Цар Борис III ".



На същия адрес са регистрирани нейният брачен партньор Ангел и 17-годишният им наследник Мартин, които също са придобили българско поданство. В българския си паспорт кметицата на Скопие е с името Даниела.

Разкритието за двойното поданство на Данела Арсовска, която се яви като самостоятелен претендент с поддръжката на ВМРО-ДПМНЕ, бе направено в хода на предизборната акция от ръководещата партия СДСМ, която издигна досегашния кмет на Скопие Петре Шилегов.

На конференция дни преди втория кръг на локалните избори през 2021 година депутатка от СДСМ на Зоран Заев излезе с изказванието, че „ Даниела Арсовска “ има българско поданство и че „ цели 10 години е имала аварийна родина “, както и че е почетен консул на Унгария – страната, в която избяга някогашният министър председател Никола Груевски, който също е от ВМРД-ДПМНЕ. Тогава бе призована да се отдръпна от кметската конкуренция, само че Арсовска излезе с заричане единствено да напусне консулството в Будапеща.

Градоначалничката, която не пуска българските си документи, е родена през 1979 година, и е икономист по обучение. През 2014 година е определена за ръководител на Македонските икономически камари, през 2015 година става ръководител на Македонския съюз на организации на работодателите. Арсовска има богата интернационална кариера, а на национално равнище от 2016 година е представител в Националния съвет за европейска интеграция, напомня " Струма ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР