Скопие. Започна протест пред македонския парламент против промените в конституцията,

...
Скопие. Започна протест пред македонския парламент против промените в конституцията,
Коментари Харесай

Макфакс: Започна протест пред македонския парламент против промените в конституцията

Скопие. Започна митинг пред македонския парламент срещу измененията в конституцията, предава македонската организация Макфакс .
Протестът пред Народното събрание против конституционните промени и смяна на името стартира с македонския химн в осъществяване на Игор Дурловски, който е упрекнат за навлизане в Народното събрание на 27 април. След химна публиката приветства уредниците на митингите " За единна Македония ".
" Няма да повтаряме 27 април, няма да бъдем жертви на изменничество, а почтени жертви с политически стимулирани каузи да са в пандизите. Законодателите да одобряват нашите претенции против конституционните промени ", обявиха участниците при започване на митинга.
На митинга участват членове на няколко асоциации, измежду които " Християнско приятелство " и партия " Единствена Македония ". Организаторът на митинга е Тодор Петров от Световния македонски конгрес, а измежду ораторите е отец Ивица.
Присъстващите пред Парламента скандират: " Оставка " и с лазер на постройката на Народното събрание изписват: " Оставка " и " Предателство ".
Те упорстват за " незабавно и абсолютно прекъсване на процеса на конституционни промени, едностранно юридическо отменяне на Преспанския контракт, който беше ясно отритнат от народа на референдум, прецизно съблюдаване на националното и интернационалното обществено право, трайна отбрана на името на страната и разформироване на делегитимизираното Събрание и насрочване на изключителни парламентарни избори ".

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР