Скопие: В Избирателния списък има над 400 000, които не

...
Скопие: В Избирателния списък има над 400 000, които не
Коментари Харесай

Скопие: В Избирателния списък има над 400 000, които не живеят в Македония

Скопие: В Избирателния лист има над 400 000, които не живеят в Македония
Компетентните институции би трябвало да се заемат с прочистването на Избирателния лист, където има много наследени проблеми. Това сподели представителят на македонското държавно управление Миле Бошняковски по време на конференция в Министерски съвет през днешния ден.

Бошняковски напомни, че "от 2002 година до през днешния ден в Република Македония не е имало броене на населението". "Над 400 000 души от дълго време не живеят в страната, само че те попадат в Избирателния лист, което има отражение върху всички изборни резултати и референдума", сподели още той.

"Съществуват повече сегменти, които би трябвало да бъдат прегледани. Част от тях са обвързване на страната, а друга част на останалите институции. От 2002 година в Македония не е имало броене на популацията. В момента се прави подготовка в Държавната изборна комисия и Националния статистически институт. Има много наследени проблеми, които би трябвало да бъдат решени. Всички сме наясно, че над 400 000 наши съграждани не живеят в Македония, а не престават да съществуват в Избирателния лист... ДИК по всяка възможност ще се намеси в листата, само че всички институции би трябвало да реагират и този въпрос да бъде решен", сподели още Бошняковски. Според него "тук не става въпрос за благосклонност, а за проблем, който би трябвало да се реши". /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР