Скопие трябва да знае, че ще се изправи пред Гърция,

...
Скопие трябва да знае, че ще се изправи пред Гърция,
Коментари Харесай

Мицотакис отправи закана към Македония

Скопие би трябвало да знае, че ще се изправи пред Гърция, в случай че продължат с държанието си, което подкопава националните ни ползи, съобщи водачът на опозиционната гръцка партия „ Нова народна власт “ Кириакос Мицотакис в речта си от гръцкия град Кожани.
Мицотакис изясни на жителите какво може да направи партията му и какво персонално той ще направи, откакто е налице утвърден интернационален контракт: той ще употребява правото на несъгласие за пътя на Македония към Европейския съюз, ще се бори за отбрана на гръцките македонски артикули и ще предложи мощен проект за развиване на Северна Гърция.
" Първото нещо, което ще направя и което обществено съм заявявал, е, че като идващия министър председател, в случай че гръцките жители ми гласоподават доверие, няма да пропусна правото на Гърция да наложи несъгласие върху процеса на присъединение на Скопие, защото считам, че не служи на националните ни ползи.
А на семиотично равнище споделих, че фразата " поисквам добре пристигнал на македонския министър председател " в никакъв случай няма да бъде чута от мен. Скопие би трябвало да знае, че ще се изправи пред Гърция, в случай че продължат с държание, което подкопава националните ни ползи “, сподели Мицотакис.
Мицотакис насочи остри рецензии и към гръцкия министър председател Алексис Ципрас.
„ От първия миг стана ясно, че Ципрас желае да реши този въпрос. Наистина не знам по какъв начин той има вяра, че може да има изгода от такава самодейност “, сподели Мицотакис.
Той повтори мнението си, че Ципрас се е отдалечил от националната политика от последните десетилетия по въпроса и е склонен с нещата,на които предходните министър-председатели са споделили " не ".
Мицотакис също подлага на критика депутатите, които гласоподаваха за договорката и сподели, че те евентуално са разменили гласовете си за министерство или друга премия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР