Скопие. Снимките от паметници в центъра на Скопие показват, че

...
Скопие. Снимките от паметници в центъра на Скопие показват, че
Коментари Харесай

„Алфа ТВ“ : Повредени са новите табели от паметниците в Скопие

Скопие. Снимките от монументи в центъра на Скопие демонстрират, че поставените в четвъртък нови табели указващи, че те са част от античната елинска история и цивилизация са развалени и счупени, написа македонският ефирен канал “Алфа ТВ ” .
Въпреки че на фотосите ясно се вижда, че триезичната табела пред паметника на Александър Велики на площад Македония е хвърлена на земята, службите са побързали и са залепили нови табели, което също могат да се види поради неправилното нанасяне на лепилото.
Недоволството на жителите идва, откакто държавното управление реши напълно да отстрани Звездата от Вергина от всички публични места, а общините да я отстранен от знамената и гербовете.
Общините към момента чакат насоки от държавното управление по какъв начин да приложат наредба, за чието неприлагане отрасловият министър планува строги санкции. Виница би трябвало да ремонтира площада, където плочки с жълт и червен бетон изобразяват Слънцето от Кутлеш (Звездата от Вергина), а община Щип ще търси нов знак, който да размени слънцето със 16 лъча.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР