Скопие. След като в петък СДСМ потвърди оставката на лидера

...
Скопие. След като в петък СДСМ потвърди оставката на лидера
Коментари Харесай

Димитър Ковачевски: Ще се кандидатирам за лидер на СДСМ

Скопие. След като в петък СДСМ удостовери оставката на водача Зоран Заев и разгласи вътрешнопартийни избори посредством директно гласоподаване, първият оповестил кандидатурата си за партиен водач е Димитър Ковачевски, сегашен зам.-министър на финансите и член на Изпълнителния съвет на СДСМ, написа македонският “Фокус “ .

„ До 7 дни ще изготвя стратегия и ще внеса кандидатура за ръководител. СДСМ е партия с максимален кадрови капацитет и има огромен брой видни членове, които биха били отлични претенденти. Процедурата е демократична и всеки, който дава отговор на изискванията, може да се кандидатира. „ Най-важното е, че всички би трябвало да се обединим към определения ръководител “, сподели Ковачевски пред „ Фокус “.

Преди две седмици македонското списание заяви, че любимец за лидерска позиция в СДСМ, а също и за министър-председател е Ковачевски, лекар по стопанска система и доцент в Американския лицей, който в кариерата си е заемал управителен позиции в Телеком и One Vip Македония.

Той е приключил Стопанския факултет на Скопския университет „ Кирил и Методий “ дружно със сегашния министър председател Зоран Заев. Що се отнася до партийния му опит в СДСМ, той беше част от партийното управление по времето, когато партиен водач беше Бранко Цървенковски.

След като се появиха дружно на срещата с водача на „ Алтернатива “ Африм Гаши, на петъчното съвещание на Централния съвет на СДСМ Заев намерено издигна Ковачевски за собствен правоприемник в партията, а с това и за нов министър председател.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР