Скопие. След днешната среща с министър-председателя Зоран Заев председателят на

...
Скопие. След днешната среща с министър-председателя Зоран Заев председателят на
Коментари Харесай

Доналд Туск: Македония направи всичко, което се очакваше от нея за прием в ЕС

Скопие. След днешната среща с министър-председателя Зоран Заев ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск съобщи, че Македония е направила всичко, което се чака от нея през миналия интервал за присъединение към Европейския съюз. Туск означи, че страната се е справила с политическата рецесия от предишното доста добре, по либерален метод, цитира думите му македонският вестник “Нова Македония “
„ Усилията на вашата страна през последните няколко години бяха забележителни. Претърпяхме една от най-тежките миграционни рецесии. Това беше сложен тест и интервал на деяние, вашата страна се оправи по-добре от доста страни. Относно политическата рецесия намерихте решения, основани на демократични правила. Със споразуменията с България и Гърция станахте първенци. Това, което сте създали, е интернационално прието и не би трябвало да бъде разбрано неправилно от Европейски Съюз “ сподели Туск.
Председателят на Европейския съвет акцентира, че водачите на Европейски Съюз са дали обещание през октомври да създадат ясно изказване по отношение на присъединението на Македония към Европейски Съюз.
„ Казах, че през юни вашата страна направи всичко, което се чака през последните две години, с цел да стартира договаряния за присъединение към Европейски Съюз. Това продължава да е твърдата ми позиция. Искам да бъде кристално ясно, че в Брюксел няма подозрение по отношение на господство на закона и битката против корупцията във вашата страна. Но всеки може да оспори това когато и да е и ние знаем, че вашето държавно управление има ясна позиция по въпроса със Специализираната прокуратура “, сподели Туск.
Той съобщи, че Македония би трябвало да остане във фокуса на присъединението към Европейски Съюз, само че е належащо и самообладание.
„ Не се колебая, че тази страна има качества. Скопие е най-хубавото място, което бих желал да поканя водачите на Европейски Съюз “, сподели ръководителят на Европейския съвет.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР