Скопие. Ще зададе ли опозиционният лидер Християн Мицкоски въпросите на

...
Скопие. Ще зададе ли опозиционният лидер Християн Мицкоски въпросите на
Коментари Харесай

„ТВ 24“ : Християн Мицкоски се среща с Кирил Петков

Скопие. Ще зададе ли опозиционният водач Християн Мицкоски въпросите на българския министър председател Кирил Петков, които той разгласи през вчерашния ден? Лидерът на опозицията сподели, че в случай че публицистите не му зададат въпросите, които съгласно него ще покажат ясно дали България е трансформирала позицията си към Северна Македония и към този момент не оспорва нейната еднаквост, език и история, той ще го направи, разяснява скопският ефирен канал “ТВ 24 “

Според първия опозиционер, макар че реториката от София е омекнала, към момента няма промени в същността.

„ България може да покаже, че в действителност мисли това, което споделя, само че и че е европейска страна, единствено в случай че извърши най-малко едно решение на Съда по правата на индивида в Страсбург по отношение на регистрацията на македонските сдружения “, сподели Мицкоски. Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ не вижда нужда опозицията да има представители в желаните от Петков комисии, само че споделя, че би трябвало да бъде осведомен. Твърди, че с това отношение не бяга от отговорност.

Мицкоски чака да чуе освен елементи от днешните срещи, само че и какво е дало отговор държавното управление на настояването „ 5+1 “ на публична София. Мицкоски твърди, че предварителните избори би трябвало да бъдат контрактувани допустимо най-скоро и по тази причина споделя, че Вътрешна македонска революционна организация ДПМНЕ е подготвена да се откаже от техническо държавно управление. Мицкоски споделя, че ще отиде на среща с Ковачевски, даже в случай че изборите не са в дневния ред на премиера.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР