Скопие. Председателят на Европейската комисия пристигна във вторник следобед в

...
Скопие. Председателят на Европейската комисия пристигна във вторник следобед в
Коментари Харесай

„360 степени“ : Фон дер Лайен пристигна в Скопие

Скопие. Председателят на Европейската комисия дойде във вторник следобяд в Скопие, където бе посрещната на летището от вицепремиера по европейските въпроси Никола Димитров, оповестява скопският ефирен канал „ 360 степени “ .

„ Посещението е мощен сигнал за нуждата да се работи и да се извърши европейското разбиране: начало на договарянията. Нуждаем се от повече от крачка напред, с цел да възстановим вярата и вярата на младежите в европейската концепция и вероятността за европейски метод на живот вкъщи “, написа Димитров в обществените мрежи след идването на ръководителя на Европейска комисия.

Фон дер Лайен дойде в Република Северна Македония от Албания, където сподели, че посланието й е ясно, че бъдещето на Албания е в Европейски Съюз.

Пред постройката на македонския парламент тя ще бъде посрещната от премиера Зоран Заев, след което те ще проведат среща, на която ще участват още участват Димитров и външният министър Буяр Османи. Заев и Фон дер Лайен ще дадат взаимна конференция в кино „ Фросина “ в МКЦ, което е реновирано със средства на Европейски Съюз. Основна тематика на договарянията ще бъде българо-македонският спор.

По-късно ръководителят ще се срещне с президента на югозападната ни съседка Стево Пендаровски и ще участва на вечеря, проведена от президента, на която ще бъдат още ръководителят на Събранието Талат Джафери и други висши чиновници.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР