Скопие. По време на своето изказване пред 23-ия конгрес на

...
Скопие. По време на своето изказване пред 23-ия конгрес на
Коментари Харесай

Зоран Заев: СДСМ потвърди своята държавотворна роля

Скопие. По време на своето изявление пред 23-ия конгрес на СДСМ водачът и министър председател на Македония съобщи, че СДСМ е удостоверил своята държавотворна роля, осведоми македонската редакция на радио “Свободна Европа “ .
„ От последния конгрес СДСМ удостовери своята държавотворна роля роля и отговорност в решаващи моменти и събития от историята на актуалната ни страна “, съобщи ръководителят на СДСМ Зоран Заев при започване на 23-ия конгрес, на който партията би трябвало да удостовери, кандидатурата на Стево Пендаровски.
Заев сподели, че Пендаровски е претендент за президент на всички жители и че е честен човек с с просторен политически и професионален опит.
Заев напомни още, че „ водачите и партийните членове в никакъв случай не са отстъпвали пред провокациите и постоянно са поемали отговорност и са вземали решения и представяли рационални политики, които се оказаха исторически: 1991 година в процеса на прокламиране на независимостта на страната, 2001 година с подписването на Охридския контракт и прекъсване на междуетническия спор, приемане на статут на претендент за Европейски Съюз през 2005 година
„ Такъв беше казусът през 2015 година, когато с„ Истината за Македония ”с македонски жител в минахме по улиците на нашите градове, по този начин беше и през 2017 и 2018 година, когато на 27 април се противопоставихме на насилието и когато новата държавна коалиция реши да реализира съглашение за другарство с България и да позволи 30-годишния спор с Гърция, сподели Заев.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР