Скопие. По време на двустранната си работна среща в Скопие,

...
Скопие. По време на двустранната си работна среща в Скопие,
Коментари Харесай

„Свободен Печат“ : Среща Шекеринска - Каракачанов: България е готова да помогне на Македония да стане член на НАТО

Скопие. По време на двустранната си работна среща в Скопие, провела се след подписването на Договора за добросъседство сред България и Македония, министрите на защитата на двете страни Красимир Каракачанов и Радмила Шекеринска подчертаха, че усилването на добросъседските връзки сред Македония и България е от изгода освен за двете страни, само че и за района и за цяла Европа, написа „ Свободен Печат “.
Министърът Шекеринска благодари на бързата реакция на българското държавно управление, което предложи помощ с хеликоптери за гасенето на пожарите, които обгърнаха Македония. Споразумението за помощта бе реализирано на срещата на министър-председатели Зоран Заев и Бойко Борисов и персоналният ангажимент на министър Каракачанов разреши помощта да се осъществя незабавно.
„ Това демонстрира, че положителните връзки сред съседите постоянно са от изгода за бързо решение на всеки проблем “, съобщи Шекеринска.
„ Политиката на България постоянно е била да поддържа държавната самостоятелност на Македония “, уточни Каракачанов и добави, че България слага разполагаем целия си опит и контакти за по-бързо приемане на Македония в Европейски Съюз и НАТО. „ България желае да помогне на Македония. Контактите, които създадохме по пътя ни към Европейски Съюз и НАТО могат да ви бъдат доста потребни. Когато България, Гърция и Македония и всички страни от района станат част от Европейски Съюз проблемите ще се вземат решение по-лесно. За приемането на Македония в НАТО предлагаме нашия опит и препоръки “, добави българските министри.
Министрите договориха засилено съдействие в региона на защитата, във връзка с образованието на членовете на въоръжените сили на Македония в България.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР