Скопие. Отношенията на Турция със Северна Македония са пример за

...
Скопие. Отношенията на Турция със Северна Македония са пример за
Коментари Харесай

Anadolu Agency: Връзките между Турция и Северна Македония са за пример на Балканите

Скопие. Отношенията на Турция със Северна Македония са образец за останалата част от Балканите и целия свят, съобщи в неделя ръководителят на турския парламент Мустафа Сентоп, който участва на ифтар в Международния балкански университет (IBU) в столицата на Северна Македония Скопие, предава Anadolu Agency .
Новоизбраният президент на Северна Македония, Стево Пендаровски, също се причисли към събитието дружно с други високопоставени държавни чиновници.
В речта си по време на събитието Сентоп акцентира, че Турция желае да развие двустранни връзки по време на мандата на президента Пендаровски, като акцентира положителните сегашни връзки сред Анкара и Скопие.
" Приятелството на Турция и Северна Македония е образец за всички Балкани и за целия свят ", сподели Сентоп, като акцентира, че връзките ще получат ускоряване под ръководството на новия президент.
От своя страна Пендаровски сподели, че страната му постоянно е била мулти-религиозно и мултикултурно общество и ще продължи да бъде такова.
" За страдание ксенофобията и ислямофобията стават все по-широко публикувани в света през днешния ден...... Въпреки другите ни религии и вероятности за света, нещата, които ни свързват, са универсалните полезности и правила като правдивост, мир, тъждество и достолепие " добави Пендаровски.
Бившият македонски президент Георги Иванов и турският дипломат в Скопие Тулин Еркал Кара бяха измежду повече от 1200-те участници в ифтара.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР