Скопие. Няма да имаме шанса за по-добър Договор с Гърция“,

...
Скопие. Няма да имаме шанса за по-добър Договор с Гърция“,
Коментари Харесай

Любчо Георгиевски: Няма да имаме шанса за по-добър Договор с Гърция

Скопие. „ Няма да имаме шанса за по-добър Договор с Гърция “, съобщи някогашният македонски министър-председател Любчо Георгиевски в изявление пред македонската редакция на радио Радио „ Свободна Европа “ .
На въпроса за какво е значимо жителите да излязат и да гласоподават с „ Да “ на референдума той дава отговор:
„ Не би трябвало да забравяме, че в случай че се провали референдума ние останем БЮРМ (бившя югославска република Македония), тъй като, първо, нямам доверие, че към този момент ще има смели македонски политици, които ще влязат в тази борба, а считам, че и интернационалната общественост тотално ще се охлади по този въпрос, тъй че в действителност мисля, че това е късмет и той би трябвало да бъде употребен. Не би трябвало на казуса да гледа партийно, по тази причина и аз се съгласих да намеря лист на хора, които имат разпознаваемо ВМРО-ДПМНЕ минало, история, уповавам се, че и мен ме разпознават като ВМРО-ДПМНЕ от предходното време. Да призовем и част от тези гласоподаватели, които са на както на ВМРО-ДПМНЕ, по този начин и на други политически партии, че това е един наднационална въпрос и аз, когато съм приказвал по този въпрос в предишното постоянно по този начин съм постъпвал - това е задача, която цяла Македония би трябвало взаимно да позволи.
На въпроса, дали той самият ще гласоподава на референдума, Георгиевски дава отговор изрично:
Да, да, ще гласоподавам. Искам да ви припомня, че аз съм политикът, който пръв отвори този въпрос безстрашно по метода, по който господин Заев взема решение през днешния ден. Ще ви припомня, че още през 2000 година, когато бях министър-председател, имаше опит с тогавашния гръцки министър председател Костас Симитис да изберем сред Северна и Горна Македония, с цел да се реши казуса. За благополучие това беше единствено за интернационална приложимост, не трябваше да бъде за вътрешна приложимост и не мога да не загатна, че основните съперници бяха тогавашното управление на СДСМ и публицистите, които бяха към тогавашното управление на СДСМ.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР