Скопие. Министерството на икономиката на Република Македония се обърна с

Скопие. Министерството на икономиката на Република Македония се обърна с ...

Точка : Правителството в Скопие призовава хотелиерите да настаняват почиващи с ниски доходи.

Скопие. Министерството на икономиката на Република Македония се обърна с покана към хотелиерите в страната да се отзоват на призива на властите за организиране на почивка на гражданите с ниски доходи, предава електронната медия "Точка", като се позовава на официално съобщение от ведомството.
Инициативата на правителството в Скопие е част от Програмата за подкрепа на вътрешния туризъм, а право на участие в нея имат всички категоризирани съоръжения за настаняване в страната. Основната цел на програмата е да се даде възможност за почивка в страната на по-бедните граждани, като същевременно по този начин бъдат подпомогнати представителите на туристическия бранш да се справят с ниската посещаемост след края на летния сезон, съобщава Радио „Фокус“ в рубриката „Балкански туристически часовник“.
В края на август правителството на Македония взе решение да отпусне 60 млн. денара от държавния бюджет за субсидиране на вътрешния туризъм и гражданите с ниски доходи. Средствата ще бъдат използвани за организиране на петдневна почивка извън туристическия сезон за семейства с месечен доход до 22 хил. денара (близо 700 лева), припомня медията.

Превод и редакция: Тереза Герова

Източник: focus-news.net