Скопие. Министерството на икономиката на Република Македония се обърна с

...
Скопие. Министерството на икономиката на Република Македония се обърна с
Коментари Харесай

Точка : Правителството в Скопие призовава хотелиерите да настаняват почиващи с ниски доходи

Скопие. Министерството на стопанската система на Република Македония се обърна с покана към хотелиерите в страната да се отзоват на апела на управляващите за образуване на отмора на жителите с ниски приходи, предава електронната медия " Точка " , като се базира на публично известие от ведомството.
Инициативата на държавното управление в Скопие е част от Програмата за поддръжка на вътрешния туризъм, а право на присъединяване в нея имат всички категоризирани уреди за настаняване в страната. Основната цел на програмата е да се даде опция за отмора в страната на по-бедните жители, като в същото време по този метод бъдат подкрепени представителите на туристическия отрасъл да се оправят с ниската посещаемост след края на летния сезон, оповестява Радио „ Фокус “ в рубриката „ Балкански туристически часовник “.
В края на август държавното управление на Македония взе решение да отпусне 60 млн. денара от държавния бюджет за субсидиране на вътрешния туризъм и жителите с ниски приходи. Средствата ще бъдат употребявани за образуване на петдневна отмора отвън туристическия сезон за фамилии с месечен приход до 22 хиляди денара (близо 700 лева), напомня медията.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР