Скопие. Министърът на външните работи на Гърция Никос Дендиас, който

...
Скопие. Министърът на външните работи на Гърция Никос Дендиас, който
Коментари Харесай

РСЕ : Никос Дендиас се срещна с президента и премиера на Македония

Скопие. Министърът на външните работи на Гърция Никос Дендиас, който посещава Македония, организира обособени срещи с президента на стархата Стево Пендаровски и премиера Зоран Заев, осведоми македонската редакция на Радио „ Свободна Европа “
На срещата с Пендаровски двамата политици обмениха отзиви по отношение на цялостните двустранни връзки, европейската и евроатлантическата вероятност на страната, както и обстановката в района, оповестиха от кабинета на президента.

Пендаровски акцентира, че Преспанското съглашение е стъпка, която показва уговорката за развиване на добросъседски връзки и съдействие.

Премиерът Зоран Заев и гръцкият министър Никос Дендиас разискаха поддръжката, която страната ни получава от Гърция по пътя към евроатлантическата интеграция и развиването на вложенията в търговски връзки. Дендиас съобщи, че по искане на премиера Корякос Мицотакис през идващия интервал той ще ускори лобистката си стратегия в европейските властови центрове, търсейки метод Северна Македония да стартира преговорния развой с Европейския съюз допустимо най-скоро.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР