Скопие. Министър-председателите на България и Република Северна Македония – Бойко

...
Скопие. Министър-председателите на България и Република Северна Македония – Бойко
Коментари Харесай

Премиерите на България и Република Северна Македония – Бойко Борисов и Зоран Заев поднесоха цветя пред гроба на Гоце Делчев в Скопие

Скопие. Министър-председателите на България и Република Северна Македония – Бойко Борисов и Зоран Заев сервираха цветя пред гроба на Гоце Делчев в църквата „ Св. Спас “ в македонската столица Скопие, съобщи специфичният делегат на Радио „ Фокус “ в Скопие. Личността и делото на историческата фигура Гоце Делчев и общите празнувания на паметта му се оказаха препъникамък в работата на Съвместната мултидисциплинарна комисия по Договора за добросъседство сред България и Северна Македония и провокираха разногласия сред двете страни.
Бойко Борисов е на публично посещаване в югозападната ни съседка, където дружно с македонския си сътрудник Зоран Заев означават втората годишнина от подписването на Договора за добросъседство, другарство и съдействие сред двете страни и честване на събития и персони от общата ни история – Илинденско-Преображенското въстание и Гоце Делчев. По-рано двамата организираха двустранна среща, на която разискаха напредъка на съдействието в двустранен и многостранен проект.
Предстои среща на българския министър председател с македонския президент Стево Пендаровски.
В 13:50 часа Бойко Борисов и Зоран Заев ще открият възобновения монумент на полковник Константин Каварналиев в Дойран.
Веселка ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР