Скопие. Като държава направихме всичко, за да изпълним условията и

...
Скопие. Като държава направихме всичко, за да изпълним условията и
Коментари Харесай

СДСМ: Очакванията България да вдигне блокадата са оправдани

Скопие. „ Като страна направихме всичко, с цел да осъществим изискванията и да стартираме договаряния за участие в Европейския съюз. Очакванията България да отстрани блокадата в духа на европейските полезности са в действителност оправдани “. Това съобщи представителят на ръководещия в Скопие СДСМ Богданка Кузеска, разяснявайки резултатите от срещите в Брюксел, предава македонската електронна медия „ Вечер Пресс “ .

По отношение на апелите за осъществяване на предварителни парламентарни избори Кузеска акцентира, че позицията на СДСМ е ясна – в този момент не е моментът за такива. „ Политическата рецесия завърши. Изградихме устойчиво парламентарно болшинство. Позицията на СДСМ по отношение на предварителните парламентарни избори е в действителност ясна. Вярваме, че не е време за парламентарни избори и че няма потребност от предварителни такива, а че е време за отговорност, изправени пред такива провокации като енергийната рецесия, обстановката с пандемията и всичко останало “.

Говорителят на СДСМ добави, че процесът на договаряния с „ Алтернатива “ е приключен и че парламентарното болшинство е устойчиво. „ Парламентарното болшинство е устойчиво, основава се въз основата на стабилността и напредъка на страната и несъмнено - въз основата на общи правила във връзка с европейския курс на страната ни. Ние оставаме ангажирани дружно с парламентарното болшинство към стратегическите цели, които значат прогрес за страната ни и сигурно са в полза на жителите “.

На днешната конференция тя уточни, че македонската стопанска система е постоянна, подготвена да се оправи с всички сегашни и бъдещи провокации. „ Това се удостоверява от голям брой статистически данни и стопански параметри. През третото тримесечие Брутният вътрешен артикул набъбна с три %. Освен растежа на Брутният вътрешен продукт, означаваме сериозен растеж на износа, който през интервала януари-октомври набъбна с 29 % по отношение на същия интервал на 2020 година Всичко това са данни, които демонстрират триумфа на икономическата политика на държавното управление, водено от СДСМ “, сподели Кузеска.

Говорителят уточни, че СДСМ като виновна страна, посредством институциите, които управлява, непрестанно подхваща ограничения за отбрана и възстановяване на икономическия стандарт на жителите.

Тя увери, че през идната 2022 година ще продължи растежът на минималната работна заплата, която, както тя осведоми, към този момент се договаря със синдикатите и бизнес бранша. Ще продължи и повишението на пенсиите.

„ По мотив енергийната рецесия и оповестеното повишаване на тока, страната е подготвена да помогне на най-уязвимите категории жители, като субсидира сметките за ток. СДСМ е тук за жителите. Продължаваме с използването на ограничения и политики, които значат същинска грижа за всеки жител, за всяко семейство “, приключи Кузеска.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР