"Скопие и София са близо до подписване на договора за

...
"Скопие и София са близо до подписване на договора за
Коментари Харесай

Гръцки медии: Борисов е "посредник" между Скопие и Атина

"Скопие и София са покрай сключване на контракта за добросъседство ", "Заев на посещаване в София " са единствено някои от заглавията в електронните издания на гръцките медии, съобщаващи за визитата на македонска държавна делегация в България, съобщи организация МИА.

Съобщенията са без мнения, с изключение на във в. "Ризоспастис ", който показва, че българското държавно управление е поело ролята на "търговски пасажер " за евроатлантическите интеграции. Според вестника българският министър председател Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила през вчерашния ден се сложил в ролята на "посредник " в разногласието сред Атина и Скопие за името на Македония.

В другите информации се споделя, че Борисов е подкрепил неделимостта на Македония и интеграцията й в НАТО и Европейския съюз, констатирайки, че вътрешнополитическата обстановка в Македония се е нормализирала.

Гръцките медии цитират изказването на Борисов, че България ще направи всичко допустимо "да работим дружно с другарска Гърция, с цел да решим всички проблеми, тъй като дестабилизацията на Македония значи дестабилизация на нашите граници ".

Медиите в Гърция цитират и думите на македонския министър председател Зоран Заев, че България е "пръв комшия " и има голямо предпочитание да помогне на Македония в евроатлантическата интеграция и че двете страни ще честват дружно Илинден на 2 август, когато ще бъде подписан и договорът за добросъседство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР