Скопие. Господин Кекеновски, лидер на легията несъгласни, бранители на името

...
Скопие. Господин Кекеновски, лидер на легията несъгласни, бранители на името
Коментари Харесай

„Слободен печат“ : Голямата българска рана, те са предателите, българското ВМРО е софийско полицейско творение

Скопие. Господин Кекеновски, водач на легията несъгласни, бранители на името и борци от първата линия на фронта за протест на референдума, в своята обява насочи съществени забележки към премиера Зоран Заев за неговото опрощение към публична София, за неговия „ лапсус “ в изявлението, че Илинденско-Преображенското въстание е македонско. Според Кекеновски това е неприличен ход, само че и слепота на всички, които стоят зад министър-председателя, написа Бошко Нацевски, пенсиониран публицист, сътрудник на вестник „ Нова Македония “ в София от края на 70-е години, в материал за македонското електронно издание „ Слободен щемпел “ , оповестен без редакторска интервенция.
Кекеновски, в действителност ли ни мислиш за толкоз недъгави, с цел да си позволиш, че можеш по този начин елементарно да ни влачиш за ушите? Заев не е съвършен, още по-малко е талантлив водач, само че за разлика от всички вас към него, има в себе си откровеност и почтеност. Достойнство, с което повлече този народ зад себе си. Той постави пръст в очите на нарушителите. А ето и в този момент си в някой различен тим. Да не им загатвам имената, само че доста от тях, имам вяра, че и вие откровено ги смятате за нискокачествена материя.

Голямата българска рана

Що се отнася до държанието на публична София, то даже не се доближава до правилното държавническо. Но, това им е едновековен фасон. Те са циници, които употребяват момента, когато и двата крайници на Македония са в една обувка и премълчавайки този значим факт, ние избираме по-малкото зло, с цел да излезем от този балкански пъкъл, на чието дъно ни завличат маргинални самообявени водачи и заболели персони за някаква персонална политическа облага.
Българите удрят по всички звънци, споделят първи ни били признали под конституционното име, а до през днешния ден ни считат за част от тяхната територия. За част от тяхната история, а половината от нашето историческо, културно и духовно благосъстояние са го откраднали и сложили в техния цивилизационен акаунт.
Когато през 1933 година е образуван екипът за отбелязване на 30-годишнината от Илинденското въстание, в неговия състав са извънредно македонци, тъй като на българските управляващи им е било пределно ясно, че това не е българско въстание. Преди няколко месеца, Каракачанов, водачът на Вътрешна македонска революционна организация (българското), другояче софийско полицейско политическо създание, съобщи, че в България има два милиона македонци, смятайки, че това са българи от Македония. Но на него му е повече от ясно, че това са македонци, огромната българска рана, която публична София прави опит да лекува с политическо принуждение, асимилаторски способи и закани.

Те са предателите

Чел ли си историческата част от творбите на Христо Силянов, историк, публицист и Илинденец, с цел да видиш, че, когато Тодор Паница, сподвижник и правилен приятел на Яне Сандански ликвидирал дворцовите пионки и диверсанти в македонското революционно придвижване, Иван Гарванов и Борис Сарафов, реакцията на софийското държавно управление е следната: „ С убийството на Сарафов е убита българщината в Македония “.
Така че, тя не е естествен, генетичен наш белег, а инжектирана систематично, благодарение на перфидиите на българската замък хегемонистична агитация. Тази българщина, драги Кекеновски, те, както и по време на ръководството на Любчо Георгиевски, сънуват да я върнат още веднъж и през днешния ден, фино, законно, само че подло, употребявайки нашата политическа неопределеност, в която ни вкараха безхаберниците от детронирания престъпен режим на Груевски. Заев не сгреши, когато сподели, че Илинденското въстание е македонско, а извинението е изнудено с шантажите на София за допустимо нейно несъгласие за нашето приемане в Европейски Съюз и НАТО.
Предателството е на тяхна страна. Ние безмълвно преглътнахме, когато на Илинден българският президент съобщи, че Илинденското въстание било българско. Ние, господин Кекеновски, не сме нито слепим нито глухи за вълчия писък към Македония. Затова не стреляй с кьорфишеци по Заев. А ние не сме тесто, с цел да ни месят политическите печалбари. Мисля, от тридесет делии им е дружината, в която, за жалост и моя изненада, си и ти, който си си продал душата на дявола.
Сега на нас ни е нужна трезвеност, еднородност, мислене в една посока, с цел да се измъкнем от мрачните коридори на този лабиринт, в който сме вкарани. Да не го използваме за дребни политически печалбарства. Този народ, макар многочислените отклонения, видя светлината в тунела!

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР