Скопие. Евакуацията на бедстващи македонски туристи след потопа на полуостров

...
Скопие. Евакуацията на бедстващи македонски туристи след потопа на полуостров
Коментари Харесай

Стотици македонски туристи бедстват или са евакуирани след потопа на полуостров Халкидики

Скопие. Евакуацията на бедстващи македонски туристи след потопа на полуостров Халкидики, провокиран от проливните дъждове, които през последните дни обгърнаха северната част на Гърция, е централна тематика в македонските медии.
Македонският " Фокус " написа " Първа жертва на пороите в Гърция, македонско семейство изиска помощ от консулството ". Според изданието локален пастир е бил погубен от гръм, а измежду най-пострадалите обитаеми места са Торони, Неа Мармарас, Порто Куфо, Сарти и Каламици на полуостро Ситония.
Телевизия " ТВ21 " се базира на сърцераздирателни апели на помощ на македонски туристи, оповестени в обществените мрежи, в които се споделя,че " изпаднали сме в неволя и колите ни не се движат. Намираме се над Каламици, в южната част на Ситония ".
Електронното издание " Радио Свободна Европа " цитира изказване на министерството на външните работи в Скопие, съгласно което " няма застрашени македонски жители от наводненията в Северна Гърция ".
Телевизия " Канал 5 " и електронното издание МКД оповестяват: " Наводнения в Гърция. Евакуация на македонски туристи ". Според информацията изцяло " наводнени и унищожени са плажовете и туристическите атракциони в регионите на Порто Куфо, Торони и Тристиника ".
" Фактор " разгласява любителско видео от наводнението на Халкидики и предава, че " цяла Северна Гърция е под вода ", в част от най-засегнатите региони има многочислени македонски туристи. " Есен в Гърция. дъжд наводнения и температури до 15 градуса " написа " Фактор ".
" Локално " оповестява, че " поройните дъждове и наводненията са трансформирали гръцките улици в реки "
Електронното издание " Точка " твърди, че циклонът " Медуза " е предиздвикал македонските туристи да прекарат почивката си под пороен дъжд, градушка и даже сняг на Халкидики.
" Press 24 " счита, че " обстановката на Халкидики е пагубна ".
" Пулс 24 " оповестява за наводнения и свлачища по пътя Лариса - Kожани в централна Македония и за " страхотни наводнения, които са отнесли цели плажове, каравани и коли в региона на Торони ".
Темата остава водеща и за " Република ", " Мета ", " Сител ", " Нова Македония " и други

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР