Скопие е готово за историческото посещение на папа Франциск на

...
Скопие е готово за историческото посещение на папа Франциск на
Коментари Харесай

Скопие е готово за историческото посещение на папа Франциск

Скопие е готово за " историческото посещаване " на папа Франциск на 7 май, оповестява вестник " Нова Македония ", представен от Българска телеграфна агенция.

``
реклама

Правителството заяви, че 7 май ще бъде неработен ден за територията на град Скопие поради визитата на папа Франциск. Министерството на образованието заяви, че днешният ден ще бъде неучебен за главните и междинните учебни заведения на територията на град Скопие. Няма да работи и държавната администрация на територята на град Скопие. Правителството предложи денят да бъде неработен и за работещите в частния бранш.

Очаква се папа Франциск да тръгне към Скопие от летището в 8,20 часа сутринта локално време откакто кацне в столицата на Северна Македония с полет от София. В програмата е планувана среща с президента, среща с премиера, среща с дипломатическия корпус, гражданското общество и държавното управление, посещаване на къщата-паметник на майка Тереза дружно с водачите на религиозните общности и среща с небогати хора. След това папата ще отстслужи меса на площад " Македония ". В 18.30 папата ще замине за Рим от летище Скопие, оповестява в. " Вечер ".

" Независен весник " оповестява, че ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е изпратил приветствено писмо до новоизбрания началник на македонската страна Стево Пендаровски. Юнкер честити на Пендаровски от името на целия Европейски съюз. " Използваме тази опция, с цел да потвърдим още един път недвусмислената поддръжка на Европейския съюз за европейската вероятност на Западните Балкани ", написа Юнкер. Той окуражава новия президент на Северна Македония да продължи реформаторския курс към Европейски Съюз по резистентен метод. Вестник " Нова Македоиня " оповестява, че посолството на Съединени американски щати е изпратило поздравления за успеха на Стево Пендаровски на президентските избори. Очакваме да работим дружно с него и с държавното управление и всички политически партии на пътя на страната към бъдещо участие в НАТО и Европейски Съюз, се споделя в приветственото писмо.

Вестник " Нова Македония " съобщва, че Върховният съд ще прегледа двугодишната присъда затвор на някогашния министър председател Никола Груевски. Наказателният съд в Скопие удостовери, че е внесъл във Върховния съд документите по делото " Танк ", в което на две години затвор бе наказан някогашният министър председател Груевски за пазаруване на първокласен мерцедес. Това значи, че Върховният съд в този момент ще може да прегледа жалбата на юристите на Груевски за изключително преразглеждане на присъдата, с която бе наказан някогашният министър председател, написа вестник " Нова Македония ".

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР