Скопие. Албанската партия Алтернатива“ ще реши следващата седмица дали ще

...
Скопие. Албанската партия Алтернатива“ ще реши следващата седмица дали ще
Коментари Харесай

„Алсат М“ : „Алтернатива“ решава другата седмица за участие в правителството на РСМ

Скопие. Албанската партия „ Алтернатива “ ще реши идната седмица дали ще бъде част от новото парламентарно болшинство, а решението дали партията ще влезе в държавното управление ще бъде взета след оповестената среща на водача на партията Африм Гаши с премиера на Република Северна Македония(РСМ) Зоран Заев, осведоми скопският ефирен канал “Алсат М “ , излъчващ на албански език.

Гаши в изказване за електронното издание „ МКД “ показва, че в партията е почнал вътрешен спор, в границите на който би трябвало да се създаде съответна позиция по този въпрос.

От друга страна, членът на Алтернатива Зекирия Ибрахими за " Плюсинфо " споделя, че ще се организира съвещание на Централното управление на партията на 23 ноември, след което решението, което ще вземе този партиен орган би трябвало да бъде доказано от Партийното заседание, което е висшият орган на „ Алтернатива “.

Според Ибрахими към този момент те остават в съпротива, само че " ще се произнесат за всяко ново предизвикателство ".

Въпросът за вероятно включване на „ Алтернатива “ в държавното управление на Заев стана настоящ предходната седмица, когато пропадна опитът на ВМРО-ДПМНЕ да образува ново парламентарно болшинство и да гласоподава съмнение на държавното управление. В момента " Алтернатива " е в коалиция с Алианса за албанците.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР